Fantastisks biskvīts tortēm ar karsēto pienu 2
Pamēģināju pagatavot biskvītu no karsta piena, tādu vēl nebiju mēģinājusi. Rezultāts patika! Tas ir kaut kas pa vidu starp biskvītu un kēksu.
Pagatavošana:
1. Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Cepamo formu ( man ir 20 cm diametrā) vai parasto izklāt ar cepamo papīru.
2. Miltus, cepamo pulveri, sāli iesijāt divas reizes.
3. Pienu uzsildīt, lai izkausētu sviestu.
4. Olas kult apmēram minūti, un pakāpeniski pievienot cukuru, kult 10 minūtes līdz baltai un gaisīgai masai.
Tas ir ļoti svarīgi!
5. Tagad trīs posmi miltu piemaisīšanai pie olu masas, maisīt rūpīgi ar karoti virzienā no lejas uz augšu.
6. Pienu un sviestu atkal uzkarsēt gandrīz līdz vārīšanās, līdz ļoti karstai temperatūrai, kad virspusē parādās burbulīši. Nevajag vārīt! Un divos etapos ieliet karsto pienu ar sviestu mīklā.
7. Es pēc katras pieliešanas samaisīju no apakšas uz augšu trīs reizes.
8. Izliekam masu formā, viņa ir vidēji bieza.
9. Cepam 25 – 30 minūtes pie 175 grādiem. Kad gatavs, izņemam un apgāžam biskvītu otrādi, ļaujam atdzist 15 minūtes un noņemam formu.
10. Lūk tāds biskvīts sanāca! Var apkaisīt ar pūdercukuru.