Foto-Shutterstock

Fantastiski garšīgi! Gaisīgais un maigais dzērveņu uzputenis 5

Šis ir fantastiski gaisīgs uzputenis. Galvenais – to kārtīgi sakult, tad tas priecēs ar savu maigo garšu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Veselam
tad ir pareizi ēst hurmas – ar vai bez mizas? Uztura speciālistiem ir kategoriska atbilde
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas – 200 g dzērveņu, 200 g cukura, 4 ēdamkarotes mannas.

Pagatavošana

Dzērvenes nomazgā, nospiež sulu ar stampiņu. Sula nebūs vajadzīga.

CITI ŠOBRĪD LASA

Uz ogu miziņām uzlej 450 ml ūdens un vāra 10 minūtes.

Visu nokāš, lai paliek tīra sula katliņā.

Uzvārītajā šķidrumā pieber cukuru un visu vēlreiz uzvāra.

Pēc tam, nepārtraukti maisot, lēnām pieber klāt mannu. Visu vāra 10–15 minūtes.

Masu atdzesē un kārtīgi sakuļ ar mikseri, lai veidojas gaisīgas putas.

Gatavo uzputeni salej porciju trauciņos un liek ledusskapī uz 3–4 stundām.

Pasniedz ar aukstu pienu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.