Fantastiski gardas siera kroketes. Brīdinājums – izraisa atkarību! 7
Sastāvdaļas
400 g viegli kūstoša siera
4 olas
100 g šķiņķa
200 ml augu eļļas
rīvmaize
Pagatavošana.
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Baltumus sakuļ līdz stingrām putām, dzeltenumus samaisa ar ūdeni (1 ēdk. ūdens uz 1 dzeltenumu).
Sieru sarīvē uz rīves, šķiņķi smalki sagriež un visu samaisa ar sakulto olbaltumu.
No iegūtās masas saripina bumbiņas un liek saldētavā uz 20 minūtēm.
Bumbiņas apvārta rīvmaizē, tad iemērc olu dzeltenumā un vēlreiz rīvmaizē.
Uzkarsē lielu daudzumu eļļas līdz 170 °С un cep tajā kroketes zeltaini brūnas.
Pasniedz ar lielu kaudzi uz šķīvja. Lieliski piederēsies krējuma mērce.