Fahita un kesadilja – burvīgas un sātīgas meksikāņu sviestmaizes 0
Sastāvdaļas fahitai
• 2 tortiljas
• 150 g liellopa filejas
• ½ sīpola
• ½ paprikas
• ½ svaiga tomāta
• 30 g konservētas kukurūzas
• 50 g salātlapu
• Eļļa
• Buljons
• Skābais krējums
• Speciālās fahitas garšvielas
• Šķēlīte halapenjo pipara
Pagatavošana.
Sakarsētā eļļā uz pannas cep stienīšos sagrieztu liellopa gaļu, papriku, sīpolu, pēc tam pievieno kukurūzu un halapenjo, pielej nedaudz ūdens un visu mazliet pasautē. Tad pielej buljonu un uzbārsta fahitas garšvielas. Kad gaļa mīksta, pievieno skābo krējumu. Uz siltas tortiljas izklāj salātu lapu, uz tās liek pildījumu, tomāta šķēles un visu ietin tortiljā. To apcep un pasniedz karstu.
Kesadiljas jeb meksikāņu sviestmaizes pamatā ir kviešu tortilja. Pasniedz uz pusēm pārlocītu tortilju vai arī divas vidēja lieluma tortiljas, kas saliktas viena uz otras. Pildījumam visbiežāk izmanto vistas vai liellopa gaļu vai garneles, ko papildina ar sīpoliem, kukurūzu un daudz siera. Kad tortilja pārlocīta vai tai virsū uzlikta otra, karsē cepeškrāsnī, līdz kesadilja kļūst kraukšķīga un siers pilnībā izkūst.