Fahita un kesadilja – burvīgas un sātīgas meksikāņu sviestmaizes 0

Sastāvdaļas fahitai
• 2 tortiljas
• 150 g liellopa filejas
• ½ sīpola
• ½ paprikas
• ½ svaiga tomāta
• 30 g konservētas kukurūzas
• 50 g salātlapu
• Eļļa
• Buljons
• Skābais krējums
• Speciālās fahitas garšvielas
• Šķēlīte halapenjo pipara

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varbūt kāds pilsonis par to naudu māju uzcēla…” ļaudis diskutē, vai 150 000 eiro par “Dimdiņu” zīmola maiņu nav pārmaksāts
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Sakarsētā eļļā uz pannas cep stienīšos sagrieztu liellopa gaļu, papriku, sīpolu, pēc tam pievieno kukurūzu un halapenjo, pielej nedaudz ūdens un visu mazliet pasautē. Tad pielej buljonu un uzbārsta fahitas garšvielas. Kad gaļa mīksta, pievieno skābo krējumu. Uz siltas tortiljas izklāj salātu lapu, uz tās liek pildījumu, tomāta šķēles un visu ietin tortiljā. To apcep un pasniedz karstu.

Kesadiljas jeb meksikāņu sviestmaizes pamatā ir kviešu tortilja. Pasniedz uz pusēm pārlocītu tortilju vai arī divas vidēja lieluma tortiljas, kas saliktas viena uz otras. Pildījumam visbiežāk izmanto vistas vai liellopa gaļu vai garneles, ko papildina ar sīpoliem, kukurūzu un daudz siera. Kad tortilja pārlocīta vai tai virsū uzlikta otra, karsē cepeškrāsnī, līdz kesadilja kļūst kraukšķīga un siers pilnībā izkūst.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.