Ņiprie kokteiļi enerģijai 0
Veselīga dzīvesveida praktizētāja Zintra stāsta: Mājās visas nezāles noskaloju un ikdienā lietoju pie ēdieniem – visiem, īpaši salātiem. Atsevišķi ar blenderi jeb smalcinātāju samaļu sauju zālīšu, pieleju pavisam nedaudz ūdeni, tā pagatavojot koncentrātu, kuru izspiežu caur sietu. Pēc tam šķidrumu saldēju mazos trauciņos visai nedēļai. Protams, vislabāk, ja viss ir svaigs. Šo koncentrātu vēl atšķaidu ar citronūdeni līdz tādai konsistencei, lai ir patīkami iedzert. Kopš esmu iegādājusies jaudīgu blenderi – kurš zālītes samaļ līdz tādai masai, ka iespējams uzreiz dzert, neizspiežot sulu – ir gan ērtāk, gan veselīgāk, jo organisms saņem arī šķiedrvielas, kas ļoti vajadzīgas mūsu zarniņām.
1 glāzei zālīšu dzērienam ņemu mazu saujiņu (pamatsastāvam) podagras gārsu vai nātres, tad 5 pieneņlapiņas, 5 virzas vai/un 5 balandas, vai 5 vārpatas lapiņas, tad pieleju ceturdaļu glāzes ūdens (lai var sablenderēt), un to visu vēl papildinu ar citronūdeni pēc savas garšas izjūtas. Protams, nezālītēm ir sava specifiskā garša, īpaši virzai, pienenei un nātrei, bet neesmu nekad tās atsevišķi blanšējusi vai vēl kā īpaši skalojusi (ko parasti iesaka), jo uzskatu, ka visi aizspriedumi – „negaršīgs”, „neesmu jau govs” – mīt tikai mūsu prātā. Vēl ir svarīgi pirms kokteiļa dzeršanas izteikt vēlamo nodomu, jo ūdens, kā mēs zinām, satur informāciju. Ir vērtīgi apzināties un pateikt, piemēram – šis dzēriens uzlabo manu veselību, dod spēku un enerģiju. Vai arī – svētu šo dzērienu ar mīlestību un pateicību radītājam, dabai un cilvēkiem.
Nemierīgs prāts noēd spēka resursus
Zintra atgādina arī par garīgo veselību jeb prāta skaidrību un domu tīrību, jo mēs esam tas, par ko mēs domājam. Jo vairāk esam šeit un tagad, nevis pagātnē un nākotnē, jo enerģijas plūsma ir brīvāka.