Foto – Matīss Markovskis

Medikamentu saraksts īss 0


Par veselību māksliniece nesūdzas, tomēr dzerot kādas bezrecepšu un arī recepšu zāles, tostarp ar ginku. Par to viņai plašāks vēstījums. Ginks ir visvecākais koks pasaulē, tam ir miljoniem gadu. Eiropā tas aug aptuveni 300 gadu. Tēlniece zinot, ka Rīgā ir vien divi ginka koki. Hirosimā, kad viss bijis nopostīts pēc atombumbas sprādziena, nākamajā gadā viens ginka koks esot izdīdzis.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Atklāts, kas notiek ar cilvēku nedēļu pirms nāves 64
Veselam
Jā, viņi to redz! 8 lietas, par kurām tavs zobārsts zina, ka tu melo 6
Kokteilis
FOTO. 5 latviešu sievietes, kas varētu kļūt par pasaules skaistumkaralienēm 55
Lasīt citas ziņas

Tēlniece veselības aprūpes iestādēs savā mūžā ārstējusies ļoti maz. Pirms aptuveni 20 gadiem gan pārcietusi smadzeņu stumbra infarktu, kas ietekmējis līdzsvara sajūtu. Patlaban viņa pārvietojas, balstoties uz viena vai diviem spieķīšiem. Atmiņa gan esot laba. Dažkārt kaut kas izkrītot, bet vēlāk atnākot atpakaļ. Kājās asinsrite varētu būt labāka, miegs – ilgāks. Reiz pamēģinājusi un konstatējusi, ka miegam palīdz vīns, tomēr nākamajā vakarā pēc iedzeršanas līdzīgas iedarbības neesot bijis. Tagad dzerot zālītes ar medu, un palīdzot. Toties galva kopš aizvadītā gadsimta 60. gadiem gan ne reizi neesot sāpējusi. To viņa skaidro ar klimata maiņu. Proti, pēc izslimotā meningīta Ēvī dažus mēnešus pavadīja Vidusāzijas tuksnešos.

Visu rakstu par tēlnieci Ēvi Upenieci un viņas jaunības dienu piedzīvojumiem lasiet žurnāla 36,6 °C septembra numurā vai tā elektroniskajā versijā!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.