Ērkšķogas sukādēm. Kuras šķirnes izvēlēties? 0
Kuras ērkšķogu šķirnes piemērotas sukādēm? LĪGA TUKUMA NOVADĀ
LLU Dārzkopības institūta vadošā pētniece, Pārstrādes tehnoloģiju un bioķīmijas nodaļas vadītāja Dalija Segliņa stāsta, ka šķirnēm krāsa nav svarīga, ja nu vienīgi patērētāja acīm tīkamākas ir sarkanās vai zaļās ogas. Būtiska ir gatavības pakāpe. Sukādēm ērkšķogas ieteicams vākt tehniskajā gatavībā.
Ogām jābūt ar biezu mīkstumu un mizu, jo plānās odziņas izžūst un pāri paliek tikai miza. Patlaban uzņēmēji izmanto dažādas šķirnes, bet problēma tā, ka Latvijā trūkst konkrētas šķirnes lielākos apjomos.
Katrs izvēlas savu tehnoloģiju – ogas var saldēt, griezt, cukurot un tad žāvēt. Var arī uzliet dažādas koncentrācijas cukura sīrupu, izturēt, notecināt un žāvēt.