Foto: Shutterstock

3. Alkohols 0

Lai gan alkohols bieži tiek lietots kā atslābināšanās līdzeklis pēc garas darba dienas, tā ietekme uz ķermeni ir negatīva, īpaši, ja runa ir par enerģiju. Alkohols traucē normālai vielmaiņai un ķermeņa atjaunošanās procesiem, turklāt tas arī kavē tauku dedzināšanu un veicina dehidratāciju.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Laima Vaikule emocionāli vēršas pie krieviem: “Es saprotu, ka uz jums ir spiediens, bet vai esat kādreiz redzējuši, ka es meloju?”
Veselam
“Svilini” taukus miegā: četri padomi, kā efektīvi atbrīvoties no “riepas” uz vēdera
Zooloģiskajā dārzā pamanīta noslēpumaina būtne, un ekspertiem nav ne jausmas, kas tas ir
Lasīt citas ziņas

Alkohols sākotnēji var radīt nomierinošu efektu, taču vēlāk tas būtiski traucē miega kvalitāti. Lai gan alkohols palīdz ātrāk aizmigt, tas kavē dziļo miega fāzi, kurā ķermenis atpūšas un atjaunojas. Tā rezultātā cilvēks, neskatoties uz miega ilgumu, no rīta pamostas neizgulējies un noguris.

Papildus tam alkohols veicina dehidratāciju, jo tas darbojas kā diurētiķis, izraisot biežāku urinēšanu un šķidruma zudumu. Dehidratācija savukārt izraisa nogurumu, galvassāpes un koncentrēšanās spēju samazināšanos.

CITI ŠOBRĪD LASA

Centieties ierobežot alkohola patēriņu un dzert to tikai īpašos gadījumos. Katru reizi, kad lietojat alkoholu, pārliecinieties, ka dzerat pietiekami daudz ūdens, lai novērstu dehidratāciju.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.