Foto: Shutterstock

2. Pārāk daudz ogļhidrātu 0

Ogļhidrāti ir viens no galvenajiem ķermeņa enerģijas avotiem, tomēr ne visi ogļhidrāti ir vienādi. Vienkāršie ogļhidrāti, kas atrodami baltajos miltos, baltajā cukurā, konditorejas izstrādājumos un daļā pusfabrikātu, tiek ātri sadalīti glikozē, izraisot strauju cukura līmeņa paaugstināšanos asinīs. Tas var dot īslaicīgu enerģijas pieplūdumu, taču šis efekts ātri pāriet, un rezultātā jūs jūtaties vēl vairāk izsmelts nekā pirms tam.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Laima Vaikule emocionāli vēršas pie krieviem: “Es saprotu, ka uz jums ir spiediens, bet vai esat kādreiz redzējuši, ka es meloju?”
Veselam
“Svilini” taukus miegā: četri padomi, kā efektīvi atbrīvoties no “riepas” uz vēdera
Zooloģiskajā dārzā pamanīta noslēpumaina būtne, un ekspertiem nav ne jausmas, kas tas ir
Lasīt citas ziņas

Kāpēc tas ir slikti? Kad cukura līmenis asinīs strauji pieaug, aizkuņģa dziedzeris sāk intensīvi izdalīt insulīnu, lai mazinātu cukura daudzumu asinīs. Tas izraisa pēkšņu cukura kritumu, kas ir atbildīgs par noguruma, apātijas un pat reiboņu sajūtu. Turklāt pārmērīga vienkāršo ogļhidrātu uzņemšana var veicināt insulīna rezistences attīstību un palielināt cukura diabēta risku.

Aizstājiet vienkāršos ogļhidrātus ar sarežģītajiem ogļhidrātiem, kas atrodami pilngraudos, piemēram, pilngraudu maizē, auzu pārslās, brūnajos rīsos un dārzeņos. Šie produkti tiek sagremoti lēnāk, nodrošinot stabilu un ilgstošu enerģijas līmeni visas dienas garumā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.