Foto: Shutterstock

1. Pārstrādāta gaļa 0

Pārstrādāta gaļa, piemēram, šķiņķis, desas, salami, bekons un kūpinājumi, ir daļa no daudzu cilvēku uztura, taču šie produkti rada lielu slodzi organismam. Pārstrādātā gaļa bieži satur lielu daudzumu sāls, konservantu, piedevu un piesātināto tauku, kas var radīt problēmas ne tikai sirds un asinsvadu sistēmai, bet arī enerģijas līmenim.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Laima Vaikule emocionāli vēršas pie krieviem: “Es saprotu, ka uz jums ir spiediens, bet vai esat kādreiz redzējuši, ka es meloju?”
Veselam
“Svilini” taukus miegā: četri padomi, kā efektīvi atbrīvoties no “riepas” uz vēdera
Zooloģiskajā dārzā pamanīta noslēpumaina būtne, un ekspertiem nav ne jausmas, kas tas ir
Lasīt citas ziņas

Šādi produkti ir grūti sagremojami. Ķermenim nākas izlietot daudz enerģijas to pārstrādei, īpaši tādēļ, ka pārstrādāta gaļa bieži vien ir taukaina un bagāta ar konservantiem. Lai pilnībā sagremotu un izvadītu šīs vielas no organisma, nepieciešams ilgāks laiks un vairāk enerģijas nekā, piemēram, liesai gaļai vai augu valsts proteīniem. Tas var izraisīt nogurumu. Turklāt regulārs šādu produktu patēriņš var izraisīt arī svara pieaugumu un ar to saistīto nogurumu, kas rodas, ja palielinās slodze uz sirdi un locītavām.

Aizstājiet pārstrādātu gaļu ar liesu gaļu, piemēram, vistas fileju vai zivīm, vai izvēlieties augu proteīna avotus, piemēram, lēcas, pupiņas vai tofu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.