Enerģijas salāti ar kartupeļiem un šķiņki 2
Gatavošanas laiks: apm. 20 minūtes (jāparedz laiks vārīšanai un marinēšanai)
Katrā porcijā apm. 226 kcal/945 kJ, 11 g olbaltumvielu, 11 g tauku, 19 g ogļhidrātu
1. Kartupeļus nomazgā, vāra un atdzesē. Nomizo, sagriež šķēlēs. Papriku nomazgā, nosusina, izņem sēkliņas, sagriež strēmelītēs. Redīsus nomazgā, nosusina. Daļu sarīvē, daļu (4–5) sagriež strēmelītēs. Šķiņķi arī sagriež strēmelītēs. Visu sajauc bļodiņā.
2. Salātu krēmu sajauc ar jogurtu, sāli un pipariem, pārlej salātiem. Atstāj ievilkties 30 minūtes. Olas vāra cietas, atdzesē, nomizo, sadala četrās daļās. Lociņus nomazgā, nosusina, sagriež. Salātus kārto uz šķīvjiem, pirms pasniegšanas dekorē ar olu ceturtdaļām, pārkaisa ar lociņiem.