1
Kombinācija ar āboliem
Daudzviet var iegādāties vietējos ābolus, kas lieliski noder kokteiļiem un labi atšķaida stipras sulas, piešķirot tām saldskābu akcentu.
Daudz vitamīnu un antibakteriālu vielu, kas palīdz izārstēties no saaukstēšanās un urīnceļu infekcijām, ir sulā, kas iegūta no viena ābola, sarkanā greipfrūta un 50 g dzērveņu. Ja āboli ir skābi, sulai var pievienot tējkaroti medus.
Vērtīga un garšīga ir sula, kas izspiesta no diviem burkāniem, ābola, neliela bumbiera un puscitrona.
Zelta oga − ķirbis
Ķirbja sula ir viena no vērtīgākajām, to ieteicams lietot regulāri, jo tajā ir teju visas minerālvielas un vitamīni, kas ikdienā nepieciešami organismam, turklāt ļoti sabalansētā formā. Tīra ķirbju sula daudziem šķiet negaršīga, tāpēc var gatavot kokteili no 1/2 glāzes ķirbju sulas, 1/4 glāzes ābolu un apelsīnu sulas (viens vidējs ābols un apelsīns). Otrajam variantam proporcijas ir tādas pašas, bet apelsīnu sulas vietā pielej smiltsērkšķu sulu.
! Lai ķirbju sulai būtu citāda garša, var pievienot šķipsniņu malta kanēļa.
Padomi
• Gatavojot svaigi spiestu sulu kokteili, izmanto vismaz 50% viena dārzeņa vai augļa un 20–25% pārējo sastāvdaļu.
• Gatavojot kokteiļus no mīkstiem un cietiem augļiem vai dārzeņiem, sulu spiedē pārmaiņus liek mīkstos un cietos, piemēram, vienu kivi, tad ābolu, pēc tam atkal kivi utt. Cietie augļi labi iztīra mikrofiltru, kas no mīkstajiem aizķep.
• No biezumiem var gatavot dārzeņu kotletes, frikadeles, tos pievienot zupai, sautējumam, kā arī dažādām mīklām. Tajos ir daudz šķiedrvielu, kas normalizē zarnu darbību.
• Vislabāk svaigi spiestu sulu izdzert 20 minūšu laikā, jo ar katru minūti tās vērtība zūd.