Slavenajai indiešu deju meistarei Vijai Vētrai (91 gads) veikta abu gūžu endoprotezēšana.“Ja visu mūžu dejo, protams, locītavas nolietojas gluži kā jebkura ilgi kalpojuša mehānisma detaļas. Pirmo gūžu operēja pirms astoņiem gadiem, otro – pērn, februārī. Sākumā ārsts gribēja griezt dzimšanas dienā. Teicu – nekā, sākumā jānosvin 90 gadu jubileja. Piekodināju viņam, ka man 13. jūnijā jādejo izrādē. Viņš neticīgi uz mani paskatījās, teikdams – nu, vai tas nav mazliet pārgalvīgi?! Bet esmu no dullajiem, plānotajā datumā uz skatuves nodejoju divas stundas! Īsi pirms jubilejai veltītā koncerta satiku vienu ārsti, kura, uzzinājusi manus nodomus, šausmās saķēra galvu. Kas nu būs?! Bija gaidījusi, ka augstākais iznākšu uz skatuves paklanīties, bet dejas izpildīs citi. Pēc koncerta viņa pienāca un teica: jūs esat viens liels brīnums, ne mirkli nebija manāms, ka nesen esat pārcietusi tik smagu operāciju. Atklāti sakot, man bija grūti, bet to uz skatuves neviens mākslinieks nerāda. Arī tagad pirms uzstāšanās nereti pavaidu, ka sāp tur un tur. Bet, kolīdz izeju uz skatuves, par sāpēm pilnīgi aizmirstu. Man it kā pieaug spārni, un es lidoju. Paceļos kaut kur citur, augstākā sfērā. Kājas vairs neskar pamatu, un soļi kļūst tik viegli. Kad viss beidzies, aizkulisēs gāžos zemē kā Ikars, kurš pielidoja pārāk tuvu saulei. Jūs taču zināt sengrieķu mītu par Ikaru, kuram tēvs pagatavoja spārnus no putnu spalvām un vaska? Neskatoties uz tēva brīdinājumiem netuvoties saulei, zēns nespēja pretoties vilinājumam pacelties augstāk un augstāk, tādēļ spārni izkusa un viņš krita. Tāpat notiek ar mani. 0
Pēc operācijas daudz kustējos, staigāju. Veselīgi ēdu, kas ir svarīgi, lai neveidotos liekais svars. Šajā ziņā vienmēr esmu bijusi prātīga. Gaļu nelietoju vispār, pārtieku galvenokārt no svaigām vai tvaicētām saknēm. Skatos, lai uz šķīvja būtu atšķirīgu krāsu dārzeņi, jo tas liecina, ka tie satur dažādus minerālus. Pieleju drusciņ auksti spiestas olīveļļas un neskopojos ar garšvielām – kariju, turmeriku un kumīnu. Sāļumam mēdzu pievienot mazliet sojas mērces vai seleriju sāls. Vienu vai divas reizes nedēļā apēdu kādu zivtiņu. Ceptus ēdienus vispār nelietoju, jo tie uzreiz iet labumā un karsēta eļļa ir ļoti neveselīga.”