Scanpix/ EPA/SASCHA STEINBACH

Kā sagatavoties elektrības pārtraukumam karstumā? 15

Mēs runājam par parastu mājsaimniecības patērētāju, nevis par biznesu, kur katram uzņēmumam ir savas specifiskās vajadzības, tā raksta Unian. Ukraiņi vasaras elektrības pārtraukumiem gatavojas mazāk dedzīgi nekā rudenī-ziemā, taču elektroenerģijas padeves pārtraukumi joprojām būtiski ietekmē pieprasījumu.

Reklāma
Reklāma
Sinoptiķi vēro notiekošo virs Sibīrijas… Tas rada bažas par kritiskiem laikapstākļiem gaidāmajā ziemā 80
Ja Putins noliktu karoti… Mākslīgais intelekts nosauc 6 ļoti reālus scenārijus, kas varētu notikt Krievijā
TV24
“Ir cilvēki, kuri nemaz nezina, ka ir jāmaksā šis nodoklis,” nodokļu konsultants atklāj baisu ekonomikas “bedri” Latvijā 69
Lasīt citas ziņas

Ar ventilatoriem mēs, pirmkārt, domājam portatīvos USB sīkrīkus, kurus var ievietot atbilstošajā klēpjdatora vai strāvas bankas “ligzdā”. Un gaisa attīrītājus vai mitrinātājus bieži sauc par “mini-gaisa kondicionieriem”, kas spēj darboties arī no strāvas bankas vai uzlādes stacijas ar savienojumu caur to pašu USB portu.

USB ports ir kļuvis par īstu gaismas nesēju mūsu “tumšajā laikmetā”, jo patērētāji izvēlas jebkuru sīkrīku, pamatojoties uz šī atribūta klātbūtni.
CITI ŠOBRĪD LASA

Pat mini-kondicionieris, pat sildītājs drēbēm (ja runa ir par ziemas vajadzībām) – ja tie ir ar USB savienojami, noteikti tiks nopirkti. Kas attiecas uz citu svarīgu neuzvaramības simbolu tumsā – barošanas banku – tas ir neliels pārnēsājams akumulators ārējai uzlādei ar jaudu līdz 50 tūkstošiem miliampērstundu (mAh), un jebkas, kas ir augstāks, parasti ir uzlādes stacija, jo tā var darboties ne tikai viedtālrunis vai planšetdators, bet arī jaudīgāka sadzīves tehnika. Ir arī dažādi ģeneratori, kas ražo enerģiju no degvielas un jaudas ziņā ir tuvu uzlādes stacijām.

Papildus minētajām iekārtām pieauguši arī tūristu gāzes plīšu, degļu un tām paredzēto gāzes balonu pārdošanas apjomi,

jo patērētāji tos izmanto kā alternatīvu elektriskajām plītīm.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.