Elementārs veids, kā apsūbējušus gāzes degļus atkal padarīt mirdzoši tīrus 1
Tiem, kuru virtuvēs ir gāzes plīts, jau droši vien zina, ka gāzes degļu tīrīšana nav tas jautrākais darbs pasaulē un arī noteikti ne tas vieglākais.
Pāri katliņa malām pārskrējis zupas buljons, piens un eļļa – tas viss karstuma un gāzes ietekmē uz degļa ar laiku izveido pamatīgu pārogļojušos netīrumu kārtu, kas ne visai labi padodas tīrīšanai.
Ar sūklīti un trauku mazgāšanas līdzekli visticamāk būs par maz. Taču ir svarīgi ik pa laikam degļus kārtīgi notīrīt, lai neietekmētu gāzes izplūdi, un nebūtu regulāri jāieelpo sadeguša ēdiena izgarojumi.
Lūk, ļoti vienkāršs veids, kā padarīt mirdzoši tīrus gāzes degļus gandrīz bez piepūles.
Iemērkt uz nakti
Vispirms sagādājiet tāda izmēra daudzkārt aizveramo plastmasas maisiņu ar „zip-lock” aizdari, kurā varētu ievietot visus gāzes plīts degļus. Ielejiet maisiņā glāzi ūdens, kas sajaukta ar ožamo spirtu.
Ievietojiet degļus šajā maisiņā, aizveriet to un novietojiet maisu vietā, kur intensīvā amonjaka smaka nevienu netraucēs – piemēram, pagrabā, saimniecības ēkā vai šķūnītī. Atstājiet degļus mērcēties šķidrumā uz nakti.
Nākamajā rītā izņemiet degļus no maisiņa, kārtīgi noskalojiet, un tie atkal mirdzēs kā jauni!