Ceturtais solis: tēriņu samazināšana 4

Daudzi, protams, teiks, ka viņu izdevumi jau tāpat ir minimāli un līdzekļu nepietiek pat pašam nepieciešamākajam. Tad, iespējams, ir jāinteresējas par palīdzību pie sociālajiem dienestiem, jāapgūst jaunas iemaņas un jāuzlabo sava kvalifikācija vai arī jāmēģina atrast papildu ienākuma avoti. Starp citu, dažreiz kompānijas piedāvā arī stipendijas mācībās un iekārtošanu darbā pēc to beigām.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Kāds vīrietis vajadzīgs katrā zodiaka zīmē dzimušai sievietei 8
Veselam
Slaida auguma noslēpums! 25 pārtikas produkti ar augstu olbaltumvielu un zemu tauku saturu 8
Kokteilis
Visums ir iekļāvis “melnajā sarakstā” četras Zodiaka zīmes! Uzzini, kurām zīmēm šonedēļ gaidāmi īpaši izaicinājumi
Lasīt citas ziņas

Vienlaikus, ja esat paskatījušies realitātei acīs, analizējuši savu finanšu plūsmu, potenciāli esat atraduši, kur “aizplūst” jūsu nauda. Tie varbūt it kā nemanāmi tēriņi – kafijas krūze pa ceļam uz darbu, maltīšu ieturēšana restorānos, vairāku straumēšanas platformu abonementi utt. Var lieliski ietaupīt, uzņemot dienišķo kofeīna devu mājās, paņemot līdzi pusdienu kastīti uz biroju vai atceļot kārtējo neizmantoto abonementu, vai izvērtējot, cik kritisks ir šis abonements. Ik pa laikam ir lietderīgi salīdzināt arī dažādu pakalpojumu sniedzēju piedāvājumi, piemēram, mobilo operatoru tarifus, un izvēlēties izdevīgāko vai palūdzot piešķirt atlaidi.

“Tēriņu mazināšanas būtība ir atbrīvot līdzekļus uzkrājumiem gan neparedzētām situācijām, gan lielākiem pirkumiem. Ja ir kredītsaistības, tad procentu maksājumus var uzskatīt par tēriņiem, tāpēc viens no tēriņu mazināšanas soļiem ir mazināt savu kredītsaistību apjomu,” min Surgofts.

CITI ŠOBRĪD LASA

Aizdevumu apmaksai ir divas pieejas – “sniega bumbas” metode, kur sarindo visus kredītus augošā secībā – no mazākā uz lielāko, liek uzsvaru uz mazākās summas atmaksu, kas pēc tam psiholoģiski sagādā gandarījumu, jo cilvēks ir varējis sasniegt šo mērķi. Tas motivē virzīties tālāk.

Pastāv vēl viena, tā saucama “lavīnas” metode – kad cilvēks sāk ar tā kredīta atmaksu, kuram ir augstākās procentu likmes. Arī šādas metodes pielietojums mazina kredītslogu un motivē atbrīvoties no pārējām parādsaistībām.

Lai saprastu, kura metode būtu piemērotākā katrā konkrētajā gadījumā, var konsultēties ar savu banku, kādas vēl ir iespējas aizdevumu maksājumu optimizācijai.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.