Ekspertu padomi, kā iegūt plakanāku vēderu 0
Sieviešu alkas un dzīšanās pēc plakana vēdera, šķiet, ir nebeidzamas! Izteikta “sešpaka” prasa ievērot dzelžainu fitnesa un uztura režīmu, kas ne visām ir pa spēkam, taču ir daži triki, kas palīdz iemantot plakanāku vēderu ikdienā arī tad, ja negatavojas bikini fitnesa sacensībām. Mani padomdevēji ceļā uz plakanāku vēderu ir fitnesa treneris Ralfs Upmanis un uztura speciāliste Guna Bīlande.
Trenējies no rīta!
Kad pirms deviņiem mēnešiem uzsāku aktīvas treniņu gaitas, pirmo pusgadu uz sporta zāli devos no paša rīta, vien izdzērusi glāzi ūdens. Stunda funkcionālās vingrošanas, kas ietvēra kā spēka, tā kardio vingrojumus, sniedza enerģiju visai dienai, turklāt pēc labi padarīta darba bija augstāka motivācija dienas gaitā “nesalaist visu dēlī”, izvēloties neveselīgas uzkodas un maltītes. Rīta stundai zelts mutē!
Apvieno spēka un kardio treniņus!
“DCH studija” dibinātājs un treneris Ralfs Upmanis ir pārliecināts, ka cīņā ar zemādas tauku kārtiņu, kas slēpj kāroto muskuļu reljefu, spēka un kardio treniņi kopā dos daudz ievērojamākus rezultātus. Spēka vingrojumi dedzina taukus un attīsta muskuļu masu, turpretim kardio treniņi paātrina vielmaiņu veicinošos bioķīmiskos procesus. Nodarbojoties ar spēka treniņu, tauku degšanas process sāksies neilgi pēc nodarbības, savukārt kardio treniņa laikā tauku degšanas process notiek nodarbības laikā.
Skaties, ko ēd brokastīs!
Lai aktivizētu vielmaiņu, tukšā dūšā var apēst pusi greipfrūta vai izdzert nelielu glāzi svaigi spiestas greipfrūtu sulas. Ja pēc brokastīm regulāri uzpūšas vēders un ir smaguma sajūta, būtu lietderīgi pamēģināt no uztura uz laiku izslēgt piena produktus, iesaka uztura speciāliste Guna Bīlande no dabiskās veselības centra “ReCure”. Neēd brokastīs pienu, biezpienu, jogurtu, kā arī sieru, un pavēro, vai vēders jūtas (un izskatās!) labāk.
Ierobežo šos produktus!
Vēdera uzpūšanos var veicināt ne tikai piena produkti, bet arī limonādes un gāzētie dzērieni, kam pievienoti saldinātāji, trekni un sālīti produkti, kā arī pākšaugi, atsevišķi dārzeņi un augļi, piemēram, kāposti, brokoļi, redīsi un āboli. Ja limonādēm un neveselīgajām uzkodām droši var pamāt ardievas uz visiem laikiem, tad atteikties no šķiedrvielas un vērtīgus vitamīnus saturošajiem augļiem uztura speciāliste gan neiesaka. Ēd nomizotus vai ceptus ābolus, savukārt pākšaugus ēd nelielos daudzumos kopā ar viegli sagremojamiem pilngraudu rīsiem vai kvinoju.
Autore: Līga Andžāne, HappyWhispers.lv, Delfi.lv