Eksperti atklājuši, kas jādara, lai kafijas pupiņas saglabātos svaigas mēnešiem ilgi 6
Kafijas eksperti apgalvo, ka šis mazpazīstamais paņēmiens palīdzēs saglabāt kafijas pupiņu svaigumu. Kafijas eksperte Džeimija Lao atklājusi, ka cilvēkiem vajadzētu vienkārši sasaldēt kafijas pupiņas, vēsta medijs “Nypost“.
To sasaldēšana panāks kafijas pupiņu svaigumu mēnešiem ilgi, bet ir ļoti svarīgi, lai maisiņā, kurā pupiņas tiktu saldētas, netiktu gaiss vai mitrums. Nozares eksperti no visas pasaules ir vienisprātis, ka saldētas kafijas pupiņas var pagarināt to uzglabāšanas laiku un saglabāt garšu, ja to dara pareizi.
Kāds cits eksperts – Mets Levins, atklājis, ka savulaik, gatavojoties baristas čempionātam, viņš izmēģinājis dažādas kafijas pupiņu saldēšanas tehnikas. Viņš ir pārliecināts, ka ilgi valdošais uzskats, ka aukstā temperatūra negatīvi ietekmē garšu, patiesībā ir tikai mīts un ka ideālais laiks, kad ievietot maisiņu ar pupiņām saldētavā, ir aptuveni 10 dienas pēc to grauzdēšanas.
“Šajā laikā pupiņas ir atbrīvojušas lielāko daļu no grauzdēšanas procesā izdalītā CO2, un līdzsvars starp CO2 un skābekli ir tieši tāds, kas ļauj izpausties kafijas skaistajiem aromātiem,” viņš teica.
Grauzdētavas visā pasaulē sāk ieviest savā ēdienkartē kafiju, kas pagatavota no atdzesētām pupiņām. La Cabra, kafijas uzņēmums no Dānijas, kam ir pārstāvniecības Ņujorkā, uzsāk jaunu programmu, kas ietvers saldētavas produkciju “ar retām un ierobežotām partijām” no izsolēm un ražošanas partneriem.
Kafijas, kas pagatavota no saldētām pupiņām, pasniegšana ir precīza zinātne. Eksperimentējot komanda atklāja, ka viegli grauzdēta kafija saglabā svaigumu ilgāk nekā tumši grauzdētas pupiņas.
Līdzīgi arī Ziemeļkarolīnā bāzētais uzņēmums “Black & White” sācis lūkoties uz saldētu kafijas pupiņu perspektīvu.
Uzņēmuma līdzīpašnieks Kails Ramidžs apgalvo, ka pupiņu vakuuma noslēgšana pirms sasaldēšanas ir ideāli piemērota optimālai uzglabāšanai un svaiguma nodrošināšanai. Viņš norādīja, ka “Black & White” kompānija drīzumā nāks klajā ar savu saldētavas produkciju, kurā būs 20 līdz 25 dažādas kafijas, no kurām dažas ir uzglabātas saldēšanas temperatūrā aptuveni gadu.
Bet jums nav jābūt pasaules klases baristam vai grauzdētājam, lai saglabātu kafijas pupiņas mājās. Eksperti apgalvo, ka optimālai garšas saglabāšanai vajag vien vakuumiepakojumu.
Process, kā pagatavot kafiju no saldētām pupiņām, ir ļoti vienkāršs – sasmalciniet tās tieši no saldētavas un viss.