Izskatās identiski, tomēr sastāvs ir citādāks 0


Bezglutēna un glutēna pusdienu porcijas 1.-4. klasei Rīgas Angļu ģimnāzijā Foto: Didzis Staris, apstrāde: Claudio Yurdadon

“Ēdiens izskatās identiski, jo ir bijis tā, ka blakus sēž divi bērni ar dažādām ēšanas īpatnībām un nesaprot – kāpēc viņš ēd to un kāpēc man ir jāēd šis. Līdz ar to maksimāli ēdamo pielīdzinām. Protams, tajā dienā, kad cits ēdīs smalkmaizīti, viņam būs varbūt savādāks ēdiens, jo bezglutēna produkti ir tādi, kādi viņi ir pieejami, līdz ar to tajā dienā bērnam būs bezglutēna keksiņš, kas varbūt atšķirsies no cita bērna smalkmaizītes,” skaidro šefpavāre.

Foto: Didzis Staris, apstrāde: Claudio Yurdadon

Skolā ēdināšanas pakalpojumus jau divus gadus veic firma “Daily”. Ēdienkarte tiek sastādīta mēneša griezumā, katru dienu gatavojot ko citu. Eksperimenta dienā pusdienās parastā ēdienkarte bērniem no 1. līdz 4. klasei bija šķelto zirņu zupa ar gaļu un skābu krējumu, cepta vistas gaļa, vārīti rīsi, siera mērce, dārzeņu salāti ar citronu eļļas mērci, ķiršu kompota dzēriens un rudzu maize. Savukārt bezglutēna ēdienkarte sastāvēja no šķelto zirņu zupas ar gaļu un skābu krējumu, ceptas vistas gaļas, vārītiem rīsiem, baltās mērces, tiem pašiem dārzeņu salātiem ar citronu eļļas mērci, ķiršu kompota dzēriena un baltmaizes bez glutēna. Tātad pēc būtības bērnu porcijā atšķīrās tikai mērce un maize, un tikai maize bija būtiski atšķirīga pēc izskata.

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.