
Maizes zupa ar augļiem 1
(“Dobeles dzirnavnieks”)
Sastāvs: rudzu rīvmaize, cukurs, 36% žāvētu augļu (rozīnes un ananasu gabaliņi), kanēlis, citronskābe. Iepakojumā 300 gramu. Cena 1,17 eiro.
Pagatavošana: uzvāra 0,8–0,9 l ūdens un, nepārtraukti maisot, ieber visu maisījuma saturu. Vāra 5–7 minūtes. Atdzesē un pasniedz ar putukrējumu.
Secinājumi: lai maizes zupa nebūtu ūdeņaina, vajag 0,75–0,8 l ūdens. Ananasi piešķir aromātu, turklāt augļu ir daudz un tie ir smalki sagriezti. Šī maizes zupa nav tik salda, ir tumīgāka, vairāk jūtama rupjmaizes garša un smarža. Izdevīgāk arī cenas ziņā. No maisījuma var pagatavot četras porcijas.