Foto: Viktorija Kožemjakina

Eksotiski, neierasti, bet ļoti gardi: gurķu – zirnīšu aukstā zupa 10

Gan dārzi, gan veikalu plaukti šobrīd pilni ar svaigiem gardiem un aromātiskiem tomātiem un gurķiem. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar “Elvi” aicina savā vasaras ēdienkartē izmēģināt kaut ko jaunu un piedāvā neparastu, bet ļoti gardu recepti.

Reklāma
Reklāma

Gurķu-zirnīšu aukstā zupa

Sastāvdaļas:

Veselam
saprast, ka organismam trūkst D vitamīna? 5 pazīmes, kas palīdzēs to atklāt
“Joprojām notiek ceturtā karavīra meklēšana…” Jaunākā informācija par ASV karavīriem Lietuvā 295
TV24
Putina propagandisti uzkāpuši uz pamatīgas “melnās strīpas”
Lasīt citas ziņas

8 gurķi
200 g notīrītu zaļo zirnīšu
Saišķis pētersīļu
Saišķis diļļu
Saišķis piparmētru lapu
Sula no 1/2 citrona
4 ēdamk. olīveļļas
1 ķiploka daiviņa
250-300 g paniņu
Sauja riekstu vai sēkliņu pasniegšanai (var nepievienot)

Pagatavošana:

1) Sablendē visas sastāvdaļas līdz maisījums ir viendabīgs.
2) Liec ledusskapī uz 3-4 stundām, lai zupa iegūst bagātīgu garšu.
3) Rotā ar smalki sagrieztiem gurķiem un zaļumiem. Klāt var pievienot sakapātus riekstus vai sēkliņas (piemēram, valriekstus, lazdu riekstus, mandeles, ķirbju sēklas).

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.