Foto: Viktorija Kožemjakina

Eksotiski, neierasti, bet ļoti gardi: gurķu – zirnīšu aukstā zupa 10

Gan dārzi, gan veikalu plaukti šobrīd pilni ar svaigiem gardiem un aromātiskiem tomātiem un gurķiem. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar “Elvi” aicina savā vasaras ēdienkartē izmēģināt kaut ko jaunu un piedāvā neparastu, bet ļoti gardu recepti.

Reklāma
Reklāma

Gurķu-zirnīšu aukstā zupa

Sastāvdaļas:

Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

8 gurķi
200 g notīrītu zaļo zirnīšu
Saišķis pētersīļu
Saišķis diļļu
Saišķis piparmētru lapu
Sula no 1/2 citrona
4 ēdamk. olīveļļas
1 ķiploka daiviņa
250-300 g paniņu
Sauja riekstu vai sēkliņu pasniegšanai (var nepievienot)

Pagatavošana:

1) Sablendē visas sastāvdaļas līdz maisījums ir viendabīgs.
2) Liec ledusskapī uz 3-4 stundām, lai zupa iegūst bagātīgu garšu.
3) Rotā ar smalki sagrieztiem gurķiem un zaļumiem. Klāt var pievienot sakapātus riekstus vai sēkliņas (piemēram, valriekstus, lazdu riekstus, mandeles, ķirbju sēklas).

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.