Eksotiski, neierasti, bet ļoti gardi: gurķu – zirnīšu aukstā zupa 10
Gan dārzi, gan veikalu plaukti šobrīd pilni ar svaigiem gardiem un aromātiskiem tomātiem un gurķiem. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar “Elvi” aicina savā vasaras ēdienkartē izmēģināt kaut ko jaunu un piedāvā neparastu, bet ļoti gardu recepti.
Gurķu-zirnīšu aukstā zupa
Sastāvdaļas:
8 gurķi
200 g notīrītu zaļo zirnīšu
Saišķis pētersīļu
Saišķis diļļu
Saišķis piparmētru lapu
Sula no 1/2 citrona
4 ēdamk. olīveļļas
1 ķiploka daiviņa
250-300 g paniņu
Sauja riekstu vai sēkliņu pasniegšanai (var nepievienot)
Pagatavošana:
1) Sablendē visas sastāvdaļas līdz maisījums ir viendabīgs.
2) Liec ledusskapī uz 3-4 stundām, lai zupa iegūst bagātīgu garšu.
3) Rotā ar smalki sagrieztiem gurķiem un zaļumiem. Klāt var pievienot sakapātus riekstus vai sēkliņas (piemēram, valriekstus, lazdu riekstus, mandeles, ķirbju sēklas).