Eksotiska čili mērce – izcila piedeva piknika ēdieniem 0
To piknikam var sagādāt ikviens, ja vien ir mango un čili pāksts. Lielu, gatavu mango nomizo un izņem kauliņu. Mīkstumu sagriež gabaliņos un ieliek blendera traukā. Pievieno nelielu čili pāksti, kam izņemtas sēkliņas, pielej 50 ml neitrālas garšas augu eļļas, tikpat daudz apelsīna sulas. Pieber pustējkaroti sāls un pāris ēdamkarošu cukura. Sablendē. Ja mērce sanāk pārāk bieza, var pievienot vēl nedaudz apelsīna sulas vai ūdens. Savukārt, ja ir vēlme, asumiņam var pievienot smalki sakapātu ķiploka daiviņu vai ēdamkaroti sīki sagriezta ingvera (šai mērcei labāk der sagriezts mazos kubiņos, nevis rīvēts ingvers). Saldo čili mērci iesaka izlietot 2–3 dienās. Garšas un aromāta ziņā neviena veikala čili mērce nevar līdzināties pašu gatavotai.