Mohameds Ali Alabbara
Mohameds Ali Alabbara
Publicitātes foto.

Kā Ali Alabbara izvēlējies tieši Rīgu un Andrejsalu – stāsts ir vienkāršs 90

Mohameds Ali Alabbara, vaicāts, kāpēc viņš izvēlējies tomēr tik nomaļu vietu kā Rīgu, investors stāsta, ka šī pilsēta viņam ļoti iepatikusies – šeit viņš jūtot vēsturi un jau, izkāpjot lidostā, esot jūtams, cik tīrs ir gaiss. Pirmoreiz uz Rīgu viņš esot atbraucis viens pats kā privātpersona pēc tam, kad pamanījis kādu reklāmu par Rīgu – atbraucis un izstaigājis pilsētu, vērojis pilsētniekus, ēdiens garšīgs.

Reklāma
Reklāma
Vērsis – “Lexus”, Lauva – “Lamborghini”: kurš auto ir piemērots jūsu Zodiaka zīmei 16
Kokteilis
4 zodiaka zīmes, kuras visbiežāk salauž partneru sirdis 4
Krievijas armija ir lielāka un spēcīgāka nekā jebkad – ar to mums nāksies rēķināties ilgu laiku, tā vērtē ASV komandieris 30
Lasīt citas ziņas

“Es gāju pa vecpilsētu, kādu ļoti šauru ielu, sēdēju mazā kafejnīcā, vēroju vēsturi, senās būves, akmeņus – visam jums tur ir vēstures elpa! Man nepatīk modernas lietas, mēs respektējam vēsturi,” tā, runājot par pieeju Andrejsalas apbūvei, sola Ali Alabarra, tomēr akcentējot kādu niansi savam skatījumam – “skaistas lietas, interjers var būt arī katram mājās, bet es gribu padarīt savus projektus neparastus, neikdienišķus!”

Kā Rīgas priekšrocības un tas, ko nenovērtējam, investoraprāt, ir visa kompaktums – lidostas tuvums pilsētas centram, centra tuvums citiem pilsētas punktiem. “Es kādu laiku aizmigu ar šo sapni, ar šiem plāniem par biznesu Rīgā kā mākslinieks – par dzīvokļiem, par parkiem, par pludmali, par nakts izgaismojumu, kā cilvēki tur jutīsies laimīgi, integrējot to visu ar jaunākajām tehnoloģijām, izmantojot zaļo enerģiju, – dzīvei ir jābūt skaistai ar vietējām tradīcijām!”

CITI ŠOBRĪD LASA

Jau senākos laikos, kad Dubaija tikai sākusi attīstīties, viņam paticis riskēt un ticēt saviem plāniem. Mēģinot viest uzticību saviem plāniem Latvijā, viņš stāsta, ka arī Dubaijā viņam sākotnēji politiķi neesot īsti ticējuši par veiksmīgiem viesnīcu tīklu projektiem, par debesskrāpju celšanu, par nekustamo īpašumu tirgošanu un izīrēšanu, par pasaules lielākā tirdzniecības centra celtniecību “Dubaijas Mols” – tajā ir muzeji, milzu akvārijs, slidotava, neskaitāmi veikali dažādām pirktspējas kategorijām, vieta, kur cilvēki pavada savas dienas un laiku.

Viņš uzskata, ka Latvija viņam ir uzticējusies, lai veiktu šeit skaistas lietas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.