Māja, kas krāsota ar “Paint eco” lineļļas krāsu.
Māja, kas krāsota ar “Paint eco” lineļļas krāsu.
Publicitātes foto

Beice 0

Pievienojot pernicai smalki samaltus minerālpigmentus, veidojas beice. Minerālpigments ietonē koksnes mīksto šķiedru, bet cietā kļūst gaišāka. Šāds pārklājums izceļ koksnes dabisko struktūru, nodrošina virsmas vienmērīgi tonētu pārklājumu, aizsargā koksni no mitruma un UV staru iedarbības. Ja rudenī ir silts laiks (virs +10 oC), var paspēt vēl nobeicēt āra koka konstrukcijas. Iekštelpās klāj vienu beices kārtu, ārtelpās – divas. Beici, kas nav iesūkusies, pēc 20 minūtēm noslauka. Nākamo kārtu liek pēc divām trim dienām.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Četri dzērieni, kas izraisa insulīna rezistenci un svara pieaugumu. Ar ko tos aizvietot?
Kokteilis
Kāds vīrietis vajadzīgs katrā zodiaka zīmē dzimušai sievietei 8
Veselam
Slaida auguma noslēpums! 25 pārtikas produkti ar augstu olbaltumvielu un zemu tauku saturu 8
Lasīt citas ziņas

“Mūsu šā gada sezonas jaunums ir speciāla nodilumizturīga beice terasēm,” stāsta Guntars Jaunpujens-Pujens, SIA “Paint eco” tirdzniecības vadītājs Latvijā. “Lineļļas pernicas beice terasēm ir paredzēta intensīvi noslogotām virsmām, klājums ir viegli atjaunojams. Terašu beicei tiek piedāvāti četri toņi.” Veikalos “Paint eco” piedāvā gatavus krāsu un beiču pamattoņus, bet, sazinoties ar ražotāju Iecavā, var pasūtīt arī papildtoņus.

Krāsa

Tradicionālajai lineļļas krāsai ir savas priekšrocības salīdzinājumā ar sintētisko materiālu krāsām. Visupirms materiālu ekonomija, jo, lineļļas krāsu uzklājot pareizi, tā ir līdz pat piecām reizēm plānāka nekā, piemēram, alkīda krāsa. Lineļļa iesūcas kokā 0,5 – 1 mm dziļumā, veidojot izcilu virsmas saķeri. Lin­eļļas krāsa žūstot nesarūk izmēros, drīzāk pat nedaudz palielinās. Pareizi krāsots lineļļas krāsu segums ir ilgmūžīgs, ārtelpā līdz 15 gadiem, bet iekštelpās var kalpot vēl ilgāk, turklāt lineļļas krāsu segumi neplaisā un nelobās. Krāsām lietotie pigmenti, tādi kā dzelzs oksīdi, ir antiseptiski un pasargā koksni no sēnīšu slimībām. Lineļļas krāsai žūstot, neizdalās kaitīgi izgarojumi, kas padara krāsošanas darbu mazāk kaitīgu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lineļļas pernicas krāsa ir sedzoša, un toni tai piešķir minerālpigmenti. Pirmajā kārtā krāsu var atšķaidīt ar apmēram 5 – 10% priežu terpentīna. Vienu kvadrātmetru divreiz krāsojot plānā kārtiņā, ar parastu otu iztērē aptuveni 250 g, nākamo kārtu var klāt tikai pēc 24 stundām. Krāsojot ēkas fasādi, nav ieteicams strādāt tiešos saules staros un gaisa temperatūrā, kas ir augstāka par +25 oC, jo tad krāsa nožūst pārāk ātri, nepaspējot kārtīgi iesūkties.

Uzziņa

Ekoloģiskie lineļļas produkti nešķīst ūdenī un grūti izskalojas no koksnes. Ar tiem apstrādāta koksne saglabā savu dabisko tekstūru un spēju “elpot” (uzsūkt un izdalīt mitrumu). Lineļļas produktiem nav stipra aromāta, ar tiem var strādāt arī slēgtās telpās. Lineļļa neveicina metāla koroziju un ar laiku neizdala kaitīgus izmešus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.