Lai emaljētie trauki spīdētu un laistītos 0
Netīrs aplikums, traipi un dzelteni plankumi uz emaljētiem traukiem ne vienmēr liecina par saimnieces nevērību pret saviem virtuves piederumiem. Iemesls tam var būt bieža ēdiena gatavošana noteiktā traukā, ūdens stāvoklis un pat zināmi produkti.
Tīrīšana bez ķimijas, protams, ir veselībai nekaitīgāka, tomēr tā reti sniedz labu rezultātu cīņā ar emaljas aplikumu. Speciālie līdzekļi parasti ir diezgan dārgi.
Viens no efektīvākajiem un vienlaikus lētākajiem veidiem, kā atjaunot tava iecienītā emaljētā katliņa spīdumu un baltumu, ir izmantot skābekli un hloru saturošu veļas balinātāju.
Tīrīšanas gaita
Kastroli, kuru vēlies notīrīt, pielej līdz pusei ar ūdeni. Pievieno 2 ēdamkarotes balinātāju, un liec trauku uz uguns.
Tiklīdz šķidrums tajā sāk vārīties, iemērc kastrolī virtuves dvieli. Balinātājs palīdzēs noņemt taukainus plankumus, padarīs krāsas spilgtākas. Izvairies no tvaiku ieelpošanas un vēdini telpu procesa laikā un brīdi pēc tam.
Šķidrumu ar dvieli vāri kastrolī apmēram 5 minūtes. Rūpīgi uzraugi procesu, lai putas neplūst pāri malām. Pēc tam izlej ūdeni un noslauki visus atlikušos netīrumus un putas ar sūkli. Rūpīgi izmazgā trauku, izmantojot tradicionālo trauku mazgāšanas līdzekli.
Ja neizdevās katliņu iztīrīt, nākamreiz vari pievienot šķidrumam pāris pilienus trauku mazgāšanas līdzekļa.
Avots: Womanway