Efektīvi “knifi”, kā liesināt majonēzi un dažādot tās garšu 2
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Majonēze nav slikts produkts, jo ar to var apēst daudz ko, bet – tā piešķir ēdienam standarta garšu, un majonēze ir trekns produkts.
Cilvēkiem ar lieko svaru vajadzētu no majonēzes ikdienā atteikties un to atļauties tikai svētkos, piemēram, Lieldienās.
Ir nopērkamas arī vieglās majonēzes, taču arī tām ir pietiekami daudz kaloriju.
Treknās kalorijas gan parasti garšo labāk. Lai majonēzes liesinātu, tās var atjaukt ar lakto vai bezpiedevu jogurtu.
Garšas dažādošanai pievieno sinepes, mārrutkus, zaļumus: lociņus, dilles, pētersīļus, skābas ogas, garšvielas: kariju, maltus dažādu krāsu piparus.