Foto – Shutterstock

Netaisnība: Ēdu veselīgi, bet tievāka nekļūstu! Iemeslu meklē uztura speciāliste Ksenija Andrijanova 2

Lasītāja jautā: “Vēlētos saņemt speciālista atbildi uz šādu jautājumu: es ēdu veselīgi, lielākoties bioloģiski pašu audzētus dārzeņus, kā arī no zemniekiem pirktus piena un gaļas produktus, bet svars mazumā neiet. Ko daru nepareizi?”

Reklāma
Reklāma
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
Lasīt citas ziņas

“Tas, ka lasītāja ēd bioloģisku pārtiku, nenozīmē, ka tajā nav kaloriju,” paskaidro uztura speciāliste Ksenija Andrijanova. “Bioloģiskajai pārtikai ir tāda pati uzturvērtība. Ja gaļa ir trekna, tā ir trekna. Tas, ka lasītāja izvēlas bioloģisku pārtiku un dod priekšroku dārzeņiem, ir apsveicami, taču jāvērtē, cik daudz apēd un kādas kombinācijās. Klasiskās karbonādes šķēlē (cūkgaļā, kas apvārtīta miltos un izcepta) ir ap 600 kaloriju. Tas ir daudz, tāpēc vēlams ēst liesāku gaļu, vislabāk cāļa vai tītara krūtiņu. Arī pagatavošanas veidam ir nozīme – ja no dārzeņiem gatavo salātus ar krējumu vai majonēzi, tas nav liess ēdiens. Labāk aizdarīt ar augu eļļu vai citrona sulu, bet vēl labāk grauzt svaigus. Svarīgi arī novērtēt attiecības ar graudaugiem – iespējams, tos patērē par maz, trūkumu kompensējot ar ogļhidrātiem, proti, pārlieku daudz ēdot saldumus.

Taču, lai izdarītu secinājumus par to, ko lasītāja dara nepareizi, būtu jāzina vairāk par viņas dzīvesveidu, vecumu, veselības stāvokli. Varu ieteikt skaitīt ēdiena kalorijas un vērtēt, vai netiek apēsts par daudz, tomēr vislabāk ir trīs dienas pierakstīt, ko un cik daudz apēd un izdzer (pieminot arī ūdeni), un tad ar šiem pierakstiem pieteikties vizītē pie uztura speciālista.”

CITI ŠOBRĪD LASA

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.