Sargies no zviedru galdiem! 3
Zviedru galds ir kā lamatas – tā vien gribas visu pagaršot. Nemanot vēderā iespiežam ēdiena daudzumu, kas līdzvērtīgs četrām pusdienu porcijām. Ja cilvēks ir labā kontaktā ar sevi, viņš spēj kontrolēt savu rīcību un apēstā ēdiena daudzumu. No zviedru galda vajadzētu izvēlēties tikai tos produktus, kuri patiešām garšo, un piepildīt vienu šķīvi. Tad porciju apēst līdz galam, nevis periodiski to papildināt, līdzko šķīvī atbrīvojas vietiņa.
Vēl svarīgs aspekts ir, ja pats sev pajautā – vai patiešām gribu tik daudz ēst? Vai man vajag visu nogaršot? Ko tieši šobrīd es visvairāk vēlētos? Pēc jautājumiem jau pašam galvā raisīsies atbildes, un tā būs vieglāk sevi uzraudzīt. Ārējie kairinātāji var būt daudzi, taču jautājumu uzdošana var palīdzēt nepārforsēt ar ēšanu.
Raksts no žurnāla “36,6C” speciālizlaiduma “Gudras tievēšanas ceļvedis”