Sargies no zviedru galdiem! 3

Zviedru galds ir kā lamatas – tā vien gribas visu pagaršot. Nemanot vēderā iespiežam ēdiena daudzumu, kas līdzvērtīgs četrām pusdienu porcijām. Ja cilvēks ir labā kontaktā ar sevi, viņš spēj kontrolēt savu rīcību un apēstā ēdiena daudzumu. No zviedru galda vajadzētu izvēlēties tikai tos produktus, kuri patiešām garšo, un piepildīt vienu šķīvi. Tad porciju apēst līdz galam, nevis periodiski to papildināt, līdzko šķīvī atbrīvojas vietiņa.

Reklāma
Reklāma
Kas kaiš Putinam? Putrojas, nespēj no lapiņas nolasīt tekstu un izrunāt vārdus
Visa nauda aizies remontā: auto eksperts nosauc deviņas automašīnas, kuras nevajadzētu pirkt
Veselam
“Kāpēc zoba izraušana ir tik dārga?” zobārste skaidro šīs nozares nianses 1
Lasīt citas ziņas

Vēl svarīgs aspekts ir, ja pats sev pajautā – vai patiešām gribu tik daudz ēst? Vai man vajag visu nogaršot? Ko tieši šobrīd es visvairāk vēlētos? Pēc jautājumiem jau pašam galvā raisīsies atbildes, un tā būs vieglāk sevi uzraudzīt. Ārējie kairinātāji var būt daudzi, taču jautājumu uzdošana var palīdzēt nepārforsēt ar ēšanu.

Raksts no žurnāla “36,6C” speciālizlaiduma “Gudras tievēšanas ceļvedis”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.