Foto – pixabay.com

Aizpildi garlaicību ar ko citu 3

Mūsdienās garlaicība ir teju vai normāla ikdienas daļa, un daudzi ļaudis to mēdz aizpildīt ar ēšanu. Tā ar laiku parādās liekais tauku slānītis. Pie šādas īpatnības vainojama pagātne un mūsdienu laika pavadīšanas tendences. Ja vecākiem bijis garlaicīgi pavadīt laiku ar bērnu vai arī bērns ir regulāri atstāts novārtā, nav iemācījies būt kontaktā ar sevi, attiecībās un gūt prieku no dzīves caur citām lietām, tad jau agrīnā vecumā mazajam cilvēciņam ir liels risks iemācīties garlaicību aizpildīt ar ēdienu. Pieaugot šīs izjūtas nekur nepazūd – līdzko sākam garlaikoties, zemapziņa atgādina par bērnībā piedzīvoto un aicina laiku aizpildīt ar našķēšanos.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nedēļas nogale četrām zodiaka zīmēm sola lielas problēmas. Kuras ir tās, kam jāuzmanās! 3
Pasaulei vajadzētu atgādināt par šīm briesmām: Krievijā rosina detonēt kodolbumbu, lai liktu “cilvēcei aizdomāties” 85
TESTS. Vai tu esi stulbs? Šis tests ātri tev palīdzēs to noskaidrot
Lasīt citas ziņas

Arī mūslaiku tehnoloģijas reizēm vainojamas pie liekā svara – ir ļoti daudzi uzmanības novērsēji, piemēram, viedtālruņi, televizori, datori. Ar šiem palīglīdzekļiem daudzi cenšas kliedēt garlaicību, bet nereti komplektā nāk arī liela bļoda ar popkornu vai čipsiem.

Tā vietā, lai garlaicība aicinātu kārtējo reizi ļauties negausīgai ēšanai, nomaini darbību, piemēram, ja skaties televīziju un, apēdot saujiņu riekstu, vēl gribas ēst, piecelies un dodies aplaistīt augus. Dari lietas citādi, nekā ierasts, izmēģini kaut ko jaunu: ej pa citu ceļu mājās, ieej citā pārtikas veikalā, izmēģini kādu sev neparastu hobiju, pievērsies kaut kam radošam, piemēram, zīmēšanai vai dejošanai. Biežāk tiecies ar draugiem, nevis saraksties telefonā vai datorā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.