“Ēdiens nav tā lielākā nelaime!” Danilāns atklāj patiesību par kuņģa čūlu 28
“Kā no tās pārtikas, kas pieejama veikalā – desām, kupātiem, ar cukuru pārbagātajiem saldumiem, lai nesabojā kuņģi? Kā šajā valstī var nebūt slims?” TV24 raidījumā “Uz līnijas” jautā skatītājs.
“Šajā valstī var nebūt slims,” atbild Anatolijs Danilāns, gastroenterologs, medicīnas zinātņu doktors.
“Ēdiens nav tā lielākā nelaime, arī to, ko pārdod veikalos, tā nav inde. Tas ir nepareizs uzskats. Zinātnes sasniegumi te ir rūpīgi pārbaudīti uz milzīgām cilvēku masām visā pasaulē. Latvijā tiek lietots šis ēdiens un viss ir kārtībā,” viņš saka.
Ja cilvēkam ir kuņģa čūla vai divpadsmitpirkstu zarnas čūla, Danilāns atzīst, ka agrāk uzskatīja, ka šīs veselības problēmas iegūtas ar neveselīgu uzturu, bet tā nav patiesība.
“Tā ir infekcija! Dzīvo viena baktērija un tā tur rada čūlu! Ja baktēriju izdzen ārā, vairāk čulas nerodas. Ēd to pašu, ko ēda, bet čūlas nav! Latvijā par daudz cilvēki lieto saldumus un alkoholu, jā, tā mums ir!” gastroenterologs norāda.