Ēdienkarte armijā 2. Ar ko baro šobrīd dienošos karavīrus Ādažu bāzē + Zirņu zupiņas recepte 0
Svinot Lāčplēša dienu, portāls Praktiski.lv uzzināja, kā baro karavīrus mūsdienās. Mūsdienu karavīri ēd dažādi – daži ēd pašu paņemto ēdienu vai apmeklē sabiedriskās ēstuves, savukārt Ādažu bāzē dienošajiem karavīriem tiek piedāvāta pilna ēdienkarte – brokastis, pusdienas un vakariņas.
Šonedēļ Ādažu bāzē dienošajiem karavīriem tika piedāvāts šāds ēdienu klāsts:
Pirmdiena.
Brokastis: rīsu biezputra ar ievārījumu, siers, vārītas olas, desa, majonēze, sviests, sv.gurķi, brokastu pārslas ar pienu, kafija, sviests, maize.
Pusdienas: kartupeļu zupa ar sēnēm, kartupeļi vai rīsi, cepta vista vai Kurzemes strogonovs, burkānu salāti, sv. tomāti, gurķi, krējuma mērce, sula, auglis, maize.
Vakariņas: kartupeļi ar ceptu gaļu, mērce, marinēti šampinjoni, tēja, maize, sviests, smalkmaizīte.
Otrdiena.
Brokastis: mannas biezputra ar ievārījumu, siers, olu kultenis, žāvēta gaļa, brokastu pārslas ar pienu, iebiezināta kafija, sviests, maize, auglis.
Pusdienas: soļanka, kartupeļi vai makaroni, cepta vista vai cepta cūkgaļa, tomātu salāti ar papriku, zirnīšu-kukurūzas salāti, mērce, maize, sula, auglis.
Vakariņas: rīsi ar mednieku desiņām, majonēze, biešu salāti, svaigi gurķi, maize, sviests, smalkmaizīte.
Trešdiena.
Brokastis: auzu pārslu biezputra ar ievārījumu, vārītas olas ar majonēzi, brokastu pārslas ar pienu, žāvēta gaļa, siers, sviests, kafija, maize, kruasāns.
Pusdienas: zirņu zupa, kartupeļu biezenis vai griķi, cepta vista vai eskalops, burkānu-siera-krabju salāti, svaigi tomāti, kefīrs vai sula, maize.
Vakariņas: makaroni ar gaļu, kečups, marinēts gurķis, maize, sviests, tēja, smalkmaizīte vai biezpiena sieriņš.
Ceturtdiena.
Brokastis: rīsu biezputra ar ievārījumu, siers, ceptas olas, desa žāvēta, brokastu pārslas ar pienu, jogurts, kakao dzēriens, maize, sviests.
Pusdienas: vistas zupa, cepta vista vai cepts lasis, mērces, kāpostu-burkānu salāti, svaigi tomāti ar krējumu, kartupeļu biezenis vai rīsi, maize, sula, smalkmaizīte.
Vakariņas: makaroni ar kotleti, krējums, tēja, maize, sviests, auglis, vafeļu tortīte.