Publicitātes foto

Ēdieni svētku galdam. Trīs idejas un receptes 0

Speķa pīrādziņi

Mīklai:

• 500 g kviešu miltu

• 0,5 l piena (vai ūdens vai piens un ūdens attiecībā 1:1)

Reklāma
Reklāma

• 200 g sviesta

• 50 g presētā rauga

• 1 ēdamkarote cukura

• 1 nepilna tējkarote sāls

Pildījumam:

• 350–400 g cauraudzīša

• 1 paliels sīpols

• pustējkarote maltu melno piparu

• 1 ola (pīrāgu pārziešanai)

TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
7 brīnumēdieni! Pārtikas produkti, kuru regulāra iekļaušana ēdienkartē kavē ādas novecošanos
Lasīt citas ziņas

Raugu iedrupina bļodiņā, pielej tējkaroti silta ūdens, pieber tējkaroti cukura, izmaisa un noliek siltumā, lai atdzīvojas rauga sēnītes. Pienu (vai ūdeni) uzsilda līdz 35 °C, pieber cukuru, sāli, iesijā pusi miltu, samaisa, pievieno atdzīvināto raugu un pakāpeniski iemīca pārējos miltus un izkausētu sviestu (vai eļļu). Lai mīkla būtu gaisīgāka, sviestu var saputot.

Mīklu pārkaisa ar miltiem, apsedz ar dvieli un noliek rūgt siltumā. Kad tās apjoms divkāršojies, nospiež, lai izplūstu ogļskābā gāze, pārsedz un vēlreiz uzraudzē. Mīkla ir pietiekami rūgusi, ja, iedurot tajā pirkstu, caurums ir brīdi redzams un uzreiz nesaplūst.

CITI ŠOBRĪD LASA

Izspiež mīklas ripas, liek sīki sagrieztu speķi, kam pievienots sakapāts sīpols un pipari, un stingri saspiež malas. Izveido pakavveida pīrādziņus, liek uz ietaukotas plāts un pārziež ar olu. Cep cepeškrāsnī 180 °C aptuveni 15 minūtes.

Vafeles

Publicitātes foto

• 1 glāze miltu

• 1 glāze cukura

• 100 g sviesta

• 5 olas

• 50 g ūdens

• šķipsna vaniļas cukura

Olas sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru, sviestu izkausē. Karstā sviestā iemaisa miltus, tad ar cukuru sakultās olas. Pievieno ūdeni un vēlreiz rūpīgi samaisa. Mīkla ir gatava!

Cep vafeļu pannā.

Kartupeļu salāti

Publicitātes foto

• 300 g kartupeļu

• 12 paipalu oliņu

• 2 gurķi

• 50 g majonēzes

• 50 g skābā krējuma

• 1,5 tējkarotes mārrutku

• pustējkarote sinepju

• saišķis loku

• saišķis diļļu

• svaigi malti pipari

• sāls

Kartupeļus novāra ar visu mizu, tad nokāš un atdzesē. Paipalu oliņas vāra 3 minūtes, pēc tam 10 minūtes atdzesē aukstā ūdenī, noloba. Kartupeļus un gurķus sagriež gabaliņos, olas četrās daiviņās, lokus un dilles sakapā. Lielā bļodā liek kartupeļus, gurķus, zaļumus, pārlej mērci, kas pagatavota no majonēzes, skābā krējuma, mārrutkiem, sinepēm, sāls un pipariem. Visu samaisa, tad maigi iecilā sagrieztās paipalu oliņas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.