Publicitātes foto

Ēdieni ar rapšu eļļu 0

Rapšu eļļa ir plaši izmantojama uzturvērtības un universālā pielietojuma dēļ. Tā satur gan taukos šķīstošos vitamīnus, gan neaizvietojamās taukskābes Omega-3 un Omega-6.

Reklāma
Reklāma

 

“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
Lasīt citas ziņas

Grilēts pipars ar citrona krēmsieru (2 porcijas)

Sastāvdaļas: 100 ml rapšu eļļas,
 1 paprikas pāksts,
 1 citrons, 1 timiāna zariņš, 100 g ledus, 5 bazilika vai rukolas lapas, šķipsna maltu melno piparu, 
sāls.

Kā gatavot?

CITI ŠOBRĪD LASA

Pipara pāksti gareniski pārgriež uz pusēm, apslaka ar rapšu eļļu un kopā ar timiānu grilē. Gatavu atdzesē, nomizo, uzkaisa piparus, smalki sagrieztu baziliku vai rukolu un sāli.

Sablendē ledu, citrona sulu un atlikušo rapšu eļļu. Iegūst baltu krēmīgu masu, ko pasniedzot liek uz pipara pāksts vai uz svaigi ceptas maizes.

 

Lavašs ar kaņepēm un lasi (2 porcijas)


Sastāvdaļas: 1 plānais lavašs, 50 ml rapšu eļļas, 100 g mazsālīta laša, 50 g kaņepju sēklu, 1 rozmarīna zariņš, 3 ķiploka daivas.

Kā gatavot?

 Piestā kaņepes sagrūž ar rapšu eļļu līdz biezas mērces konsistencei. Lavašu ieklāj cepešpannā un pārziež ar pagatavoto mērci, sasmalcinātu ķiploku, iekaisa rozmarīna lapiņas un saliek gabaliņos sagrieztu mazsālītu lasi. Uz 8 – 10 minūtēm liek cepeškrāsnī 180 ˚C. Ir gatavs, kad lavašs kļuvis zeltaini brūns un kraukšķīgs.

 

 

 

 

Tomātu, spinātu un mocarellas salāti (2 porcijas)

Sastāvdaļas: 200 ml rapšu eļļas,
 1 bunte bazilika,
 5 svaigi tomāti,
 100 g kaltētu tomātu,
 70 g svaigu spinātu lapu, 1 mocarellas siers.

Kā gatavot?

 Rapšu eļļu kopā ar baziliku sakarsē līdz 60 ˚C, tad atdzesē un nokāš. Pārējās sastāvdaļas sagriež nelielos gabaliņos, kārto šķīvjos un apslacina ar pagatavoto aromatizēto eļļu.

Atlikušo eļļu var uzglabāt ledusskapī un lietot pēc vajadzības.

 

Riekstos un linsēklās 
cepts cukini

Sastāvdaļas: Pēc vajadzības: 
mazie cukini, 
Brazīlijas rieksti, linsēklas, rapšu eļļa, Gorgondzolas siers.

Kā gatavot?

Mazos cukini gareniski sagriež, kārto veidnē, pārslaka ar rapšu eļļu un uz apmēram 12 minūtēm liek cepeškrāsnī 180 ˚C. Tikmēr Brazīlijas riekstus sasmalcina un sajauc ar linsēklām. Ar to pārkaisa cukini, uzliek arī leknu šķēli siera un 230 ˚C cep vēl trīs minūtes, kamēr siers kļūst zeltaini brūns.

Reklāma
Reklāma

 

 

 

 

Ēdienu gatavoja šefpavārs Mārtiņš Sirmais.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.