Foto-apolonia/Shutterstock

Ēdiena odziņa – aromātiska zemeņu mērce ar piparmētru un laimu 0

Sastāvdaļas
• 500 g zemeņu
• 100 g cukura
• 3 ēdamkarotes laima sulas
• 2 ēdamkarotes ūdens
• 1,5 ēdamkarotes sakapātu piparmētras lapiņu

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Zemenēm noņem kauslapiņas, pievieno cukuru, ūdeni un laima sulu, sablendē. Iemaisa piparmētras lapiņas un noliek uz stundu ledusskapī atdzesēties, lai garšas labi sajaucas. Pasniedz kopā ar tikko ceptu rabarberu plātsmaizi, šokolādes braunijiem, saldējumu, griķu un pilngraudu pankūkām, spinātu un citu zaļumu salātiem. Vislabāk garšo, ja mērce ledusskapī pastāvējusi nakti.

UZZIŅA

Par zemeņu mērcēm

• Ātri un viegli pagatavojama zemeņu mērce – notīrītas ogas sablendē ar cukuru. Parasti ogu un cukura attiecību rēķina 4:1.

CITI ŠOBRĪD LASA

• Zemeņu mērces garšu izceļ olu liķieris, rums, kardamons, vaniļas cukurs un ekstrakts.

• Visaromātiskākā ir mērce no blendētām zemenēm, kuras nav termiski apstrādātas, jo karsēšanas laikā zūd ne tikai vitamīni, bet arī ogu aromāts.

• Saldajiem ēdieniem un kūkām vasarā gatavo zemeņu mērci no svaigām ogām, gaļas ēdieniem – zemenes termiski apstrādājot un pievienojot garšvielas, etiķi un sāli.

• Ja zemenes karsē, mērce lielākoties sanāk šķidra. To biezina ar kukurūzas cieti vai agaru.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.