Ēdamais Ziemassvētku vainags 0
Sastāvdaļas siera bumbiņām
100 g fetas siera ar samazinātu tauku saturu
60 g krēmsiera
40 g smalki sarīvēta parmezāna siera
30 g smalki sakapātu pistāciju vai citu riekstu
20 g melno sezama sēklu
~100 g rozmarīna zariņu
Ķiršu tomātiņi
Olīvas
Saulē kaltēti tomāti
Pagatavošana.
Bļodā ar dakšiņu sajauc visus sierus viendabīgā maisījumā un no iegūtās masas ar rokām veido nelielas bumbiņas. Liek tās saldētavā uz 20 min.
Atdzesētās bumbiņas apviļā sezama sēklās un pistācijās, ievieto tās ledusskapī, kamēr sagatavo vainagu.
Uz liela šķīvja aplī izkārto rozmarīna zariņus – tā, lai aplis atgādina vainagu. Uz rozmarīna virsū kārto iepriekš pagatavotās siera bumbas, olīvas, ķiršu tomātiņus un saulē kaltētus tomātus. Ja ir vēlme, vainagu var papildināt arī ar citām uzkodām.
Recepti piedāvā Elvi