Kazas siers ar upeņu jaunajām lapiņām 1
„Lielās upeņu lapas vasarā ierasts pielikt gurķu marinādei, taču pie upeņu krūma ir vērts piestāt jau pavasarī – jaunās lapiņas ir teicams C vitamīna avots, turklāt upenēm tiek piedēvētas tādas īpašas, kas ilgāk saglabājot jaunību,” stāsta pavārs Ēriks Dreibants („Restorāns 3”).
4 personām
Sastāvdaļas:
1 ritulis kūpinātā bio kazas siera „Bērzi”
1 sauja upeņu lapu
2 ēdamk. medus
1 tējk. kaņepju sēklu (grauzdētu)
Gatavošana:
Kazas sieru sagriež šķēlēs. Kaņepju sēklas saberž piestā un samaisa ar medu. Sieru kārto uz šķīvja, pārlej ar medus mērci un virsū uzber upeņu lapiņas. Šī ir lieliska pēcpusdienas uzkoda, ko baudīt ar dzirkstošu bērzu sulu.