Nātru krēmzupa 1
„Pirmo nātru zupu savulaik būs baudījusi ne viena vien vecmāmiņa – nātres latviešu virtuvē izmantotas arī tālā senatnē, jo uzturvērtības ziņā tās apsteidz visus dārzā audzētos zaļumus un dārzeņus,” stāsta „Restorāna 3” pavārs Ēriks Dreibants. Vērts zināt, ka Latvijā augošās ir ēdamo nātru šķirnes, kas ir teicams dzelzs, kalcija, magnija un kālija avots un ir bagātas ar A un C vitamīnu.
4 personām
Sastāvdaļas:
400 g jauno nātru
1 šalotes sīpols
1 burkāns (sarīvēts)
2 daiviņas ķiploka
1 kartupelis (liels)
1 l dārzeņu buljona
50 ml saldā krējuma
1 ēdamk. sviesta
2 ēdamk. olīveļļas
Gatavošana:
Uzkarsētā katlā liek sviestu ar eļļu un dažas minūtes apcep sasmalcinātu šalotes sīpolu, ķiplokus un sarīvētus burkānus. Pievieno buljonu, kubiņos sagrieztu kartupeli un vāra, līdz tas mīksts. Pievieno saldo krējumu, nātres un vāra līdz pirmajam burbulim. Nedaudz atdzesē un visu rūpīgi sablenderē.