Ēdam nezāles! 3 receptes brīvdienu veselīgajai maltītei 1
Pieneņu un zaķskābeņu salāti
Pavasaris ir īstais laiks, kad celt galdā pieneņu lapu un zaķkāpostu salātus, nātru krēmzupu un nobaudīt jauniņās upeņu lapas. „Ir vērts veidot ieradumu katru pavasari nobaudīt kādu no šiem zaļumiem – tās ir ne tikai jaunas garšas ēdienkartē, bet arī bagātīgs vitamīnu avots, ko uzņemt pēc ziemas,” padomos un receptēs dalās Ēriks Dreibants, „Restorāna 3” pavārs un līdzīpašnieks.
„Zaķskābenes jeb zaķkāposti ir bagāti ar C vitamīnu, savukārt pieneņu lapiņas esot pat vērtīgākas nekā citroni, burkāni un banāni,” teic „Restorāna 3” pavārs Ēriks Dreibants. Viņš iesaka ēšanai lasīt mazās pieneņu lapas, jo lielās ir rūgtas, rūgti ir arī kāti, tāpēc tie ir jāatdala no lapas.
4 personām
Sastāvdaļas:
1 sauja jauno pieneņu lapu
1 sauja zaķskābeņu
12 paipalu olas
1 pac. graudainā biezpiena
Mērcei
1 ēdamk. cidoniju sīrupa
2 ēdamk. olīveļļas
1 tējk. ābolu etiķa
Gatavošana:
Mērci pagatavo, sajaucot kopā norādītās sastāvdaļas. Paipalu olas vāra 3 minūtes.
Pieneņu lapas samaisa ar zaķskābenēm un sadala divās daļās.
Biezpienu un vienu daļu zaļumu samaisa kopā. Šķīvī liek biezpienu, virsū uzliek otru daļu zaļumu, paipalu olas un pārlej ar mērci.
Vērts zināt! Pienenes var sablenderēt ar eļļu un uzglabāt ziemai saldētavā.