Piecu graudu kēkss ar medotiem lazdu riekstiem 0
SASTĀVDAĻAS 2 olas, 220 g baltā jogurta, 140 g sviesta, 220 g kviešu miltu, 1 tējk. sodas, 1/2 tējk. cepamā pulvera, šķipsniņa jūras sāls, 110 g gaišā cukura, 1 citrons, 40 g piecu graudu pārslu, 50 g lazdu riekstu, 50 g medus.
KĀ GATAVOT? Bļodā ber miltus, 3/4 piecu graudu pārslu, cepamo pulveri, sodu, sāli, cukuru. Visu sajauc. Mazākā bļodā olas sajauc ar jogurtu. Pievieno citrona sulu, rīvētu citrona miziņu un sviestu. Samaisa. Šķidro masu pielej sausajai, atkal samaisa. Pievieno dzērvenes, vēlreiz samaisa. Lej ar cepamo papīru izklātā aptuveni 10 x 30 cm lielā formā, izlīdzina, uzber atlikušo 1/4 daļu piecu graudu pārslu un 2 ēd. k. cukura. Liek līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī un cep 40 min. Pannā izkarsē medu, pievienojot lazdu riekstus. Medotos riekstus kārto uz gatavā graudu kēksa.