Piecu graudu kēkss ar medotiem lazdu riekstiem 0

SASTĀVDAĻAS 2 olas, 220 g baltā jogurta, 140 g sviesta, 220 g kviešu miltu, 1 tējk. sodas, 1/2 tējk. cepamā pulvera, šķipsniņa jūras sāls, 110 g gaišā cukura, 1 citrons, 40 g piecu graudu pārslu, 50 g lazdu riekstu, 50 g medus.

Reklāma
Reklāma
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
Lasīt citas ziņas

KĀ GATAVOT? Bļodā ber miltus, 3/4 piecu graudu pārslu, cepamo pulveri, sodu, sāli, cukuru. Visu sajauc. Mazākā bļodā olas sajauc ar jogurtu. Pievieno citrona sulu, rīvētu citrona miziņu un sviestu. Samaisa. Šķidro masu pielej sausajai, atkal samaisa. Pievieno dzērvenes, vēlreiz samaisa. Lej ar cepamo papīru izklātā aptuveni 10 x 30 cm lielā formā, izlīdzina, uzber atlikušo 1/4 daļu piecu graudu pārslu un 2 ēd. k. cukura. Liek līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī un cep 40 min. Pannā izkarsē medu, pievienojot lazdu riekstus. Medotos riekstus kārto uz gatavā graudu kēksa.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.