Jāņogu kuskusa salāti 0
SASTĀVDAĻAS 100 g jāņogu, 50 ml ūdens, 10 g cukura, 1 g sāls, 50 g kuskusa graudu, 4 sparģeļi, trifeļu eļļa, 20 g sviesta, 4 g svaigu spinātu.
KĀ GATAVOT? Vāra jāņogu morsu, kam pievienots cukurs un sāls, izberž caur sietu, pievieno pusi sviesta. Ar verdošu ūdeni aplej kuskusa graudus, traukam uzliek vāku un ļauj 10 min. sabriest. Nomizotus sparģeļus 2 min. blanšē verdošā ūdenī, pēc tam strauji apcep sviestā, pārkaisot ar sāli un pipariem. Beigās pievieno pāris pilienus trifeļu eļļas. Svaigus spinātus un apceptos sparģeļus kārto uz šķīvja, stūros liek kuskusa graudus.