Ēd un tievē! Uztura speciālisti nosauc 9 nekaitīgus produktus ar zemu cukura saturu 9
Ja vēlaties stabilizēt cukura līmeni un samazināt uzņemto kaloriju daudzumu, uztura speciālisti iesaka sākt ēst svaigus augļus un dārzeņus, liesās olbaltumvielas vai pilngraudu produktus. Portāls She Finds nosauc 9 efektīvus produktus, kas satur vismazāko cukura daudzumu.
1. Kāpostu čipsi
Šos čipsus parasti gatavo, apslakot kāpostu lapas ar olīveļļu, sabārsta ar garšvielām un pēc tam cep krāsnī. Tos var pagatavot mājās, lai samazinātu kaloriju blīvumu. 1 glāze (21 grams) kāpostu satur tikai 7 kalorijas. Lai pagatavotu vienkāršus kāpostu čipsus, vienkārši apslakiet dažas sausas kāpostu lapas ar olīveļļu, sāli un pipariem, izklāj uz cepešpannas un cep 10-15 minūtes 150 grādos.
2. Olu baltuma salāti
Olās esošās olbaltumvielas ļauj ilgāk justies paēdušai, savukārt dzeltenuma trūkums samazina kaloriju un tauku saturu. Olu baltumi ir augstas kvalitātes olbaltumvielu avots, savukārt jauktos zaļumos ir maz kaloriju, bet daudz šķiedrvielu. Šī uzkoda var palīdzēt jums justies paēdušam. Olu baltumos ir tikai aptuveni 17 kalorijas vienā (33 grami), savukārt jauktos zaļumos ir 6 kalorijas uz tasi (35 grami).
3. Mellenes ar jogurta mērci
Mellenēm, salīdzinot ar daudziem citiem augļiem, dabiski ir maz cukura, taču tās ir bagātas ar antioksidantiem, vitamīniem un šķiedrvielām, kas atbalsta vispārējo veselību un gremošanu.
4. Zemeņu želeja
Atšķirībā no tradicionālajiem desertiem, kas ir pilni ar cukuru un taukiem, zemeņu želeju parasti gatavo ar mākslīgiem saldinātājiem vai minimāli pievienotu cukuru, samazinot kopējo kaloriju patēriņu.
5. Selerijas standziņas ar riekstu sviestu
Selerijā dabiski ir maz kaloriju un cukura, bet vienlaikus daudz šķiedrvielu, kas veicina gremošanu un rada sāta sajūtu. Kombinācija ar riekstu sviestu pievieno veselīgus taukus un olbaltumvielas, kas vēl vairāk palielina sāta sajūtu un palīdz stabilizēt cukura līmeni asinīs.
6. Ābolu šķēles ar kanēli
Āboli ir dabiski saldi, taču tajos ir maz kaloriju un tauku, tāpēc tie ir labs risinājums, lai ierobežotu kāri pēc cukura. Kanēlis ne tikai uzlabo garšu, bet arī piedāvā potenciālus ieguvumus cukura līmeņa asinīs stabilizēšanai un vielmaiņas veicināšanai.
7. Siers ar ogām
Siers ir bagāts ar olbaltumvielām, kas palīdz jums palikt paēdušam un apmierinātam, mazinot iespēju pārēsties. Ogas, piemēram, zemenes, mellenes un avenes, piešķir saldumu un ir pilnas ar šķiedrvielām, vitamīniem un antioksidantiem, vienlaikus saturot zemu cukura un kaloriju daudzumu. Siers ir labs olbaltumvielu un kalcija avots, ogas ir bagātas ar antioksidantiem un šķiedrvielām. Olbaltumvielas veicina sāta sajūtu, savukārt ogu saldums rodas no dabīgiem cukuriem un šķiedrvielām, kas veicina gremošanu.
8. Cieti vārītas olas
Katra ola satur apmēram 6 gramus proteīna, kas palīdz jums ilgāk sajust sātu un remdēt izsalkumu, mazinot kārdinājumu pēc uzkodas ar augstu kaloriju daudzumu. Veselīgie tauki olās arī veicina sāta sajūtu. Olas ir pilnvērtīgs olbaltumvielu avots, kas satur visas neaizvietojamās aminoskābes. Tās ir arī bagātas ar veselīgiem taukiem un vitamīniem. Olbaltumvielas un veselīgie tauki nodrošina sāta sajūtu un nodrošina pastāvīgu enerģiju, mazinot vēlmi bieži našķoties.
9. Jūras aļģu nūdeles
Atšķirībā no daudziem pārstrādātiem pārtikas produktiem, jūras aļģu nūdelēm nav pievienots cukurs. Tas padara tās par lielisku izvēli tiem, kas vēlas samazināt cukura patēriņu. Šīs caurspīdīgās, mazkaloriju nūdeles dabiski nesatur lipekli un ir ar zemu ogļhidrātu saturu, padarot tās par ideālu alternatīvu tradicionālajiem makaroniem un ramen tiem, kas vēlas atbrīvoties no liekajiem kilogramiem.