Cepti ēdieni 18

Vairāki pētījumi ir apstiprinājuši, ka ceptu ēdienu, piemēram, frī kartupeļu, ceptas vistas un citu ceptu uzkodu, patēriņš paaugstina sirds slimību risku. Tradicionālās cepšanas metodes rada transtaukus, tauku veidu, kas, kā pierādīts, paaugstina sliktā holesterīna līmeni un samazina labā holesterīna līmeni.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Atklāts, kas notiek ar cilvēku nedēļu pirms nāves 64
Veselam
Jā, viņi to redz! 8 lietas, par kurām tavs zobārsts zina, ka tu melo 6
Kokteilis
FOTO. 5 latviešu sievietes, kas varētu kļūt par pasaules skaistumkaralienēm 55
Lasīt citas ziņas

Tomēr cepjot dārzeņus un gatavojat tos ar olīveļļu vai kokosriekstu eļļu, tajā noteikti nav nekā slikta, skaidro ārste. Bet no tādiem ēdieniem, ko vairums cilvēku saprot kā tipiskus ceptus ēdienus, noteikti vajadzētu izvairīties.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.