‘Prosto Marija’
‘Prosto Marija’
‘Prosto Marija’

Rudenī nenokavē 1


Žāvējot augļus ziemas krājumiem, visiem, kuriem streiko gremošanas sistēma vai ir problēmas ar urīnceļu veselību, bumbieriem vajadzētu ierādīt goda vietu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
5 datumi, kuros dzimst vislielākie egoisti 3
VIDEO. “Viņi visu filmēja, fotografēja…” Radinieki atklāj jaunas detaļas par traģisko avāriju Gulbenes novadā
Vācija nosaukusi valsti, kas varētu kļūt par nākamo Krievijas upuri, ja Ukraina zaudēs karā
Lasīt citas ziņas

Pastāvīga slāpju remdēšana ar bumbieru novārījumu labvēlīgi iedarbojas uz iekaisušiem urīnceļiem, mazina akmeņu veidošanās risku urīnpūslī. Tas ir noderīgs pretdrudža līdzeklis saaukstēšanās reizēs.

* Kaltētu bumbieru novārījums satur tanīnus, un to savelkošā iedarbība sargā no zarnu darbības traucējumiem. Vienādās daļās sajaukts ar auzu graudu tumi, tas ir ātri pieejams līdzeklis bērniem, kuriem gadījies saķert caureju vai vemšanu.

CITI ŠOBRĪD LASA

* Gatavojot pretcaurejas līdzekli pieaugušajiem, jāņem pusglāze žāvētu bumbieru, 3 ēdamkarotes auzu putraimu, 2 glāzes ūdens: savāra, stundu nostādina, nokāš, lieto tukšā dūšā pa ceturtdaļai vai pusei glāzes četrreiz dienā.

* Atšķaidīts bumbieru biezenis vai koncentrēts novārījums – līdzeklis pret galvassāpēm.

Ziemā nenokavē

Vismaz daļa no 5000 pasaulē pazīstamo šķirņu bumbieriem dabūjami arī pie mums – ja ne pašu dārzā audzēti, tad noteikti lielveikalā. Tāpēc ziemā ir iespējama gan bumbieraugļu dziedniecisko īpašību pārbaude, gan pasaimniekošana virtuvē gardu našķu sarūpēšanai.

* Ja pirms gulētiešanas moka nemiers, vērts iedzert pavasarī sarūpēto bumbieru ziedu tēju vai apēst karotīti šo ziedu medus.

* Pārgrieztam auglim izdobj sēkliņas, iedobīti pilda ar kādu no zilā pelējuma sieriem vai saldo biezpiena masu, liek cepeškrāsnī un 180 grādos cep 20 minūtes. Var izmantot arī mīksto sieru ar balto pelējuma kārtiņu.

* Uz pannas sabrūnina cukuru, pievieno mazliet ūdeni, liek sīrupā bumbieru pusītes un mazliet pavāra. Iecukurotos augļus atdzesē, pasniedz ar saldējumu.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.