Upeņu pumpuri – aromātiski un gardi 9
Piedeva ēdieniem. Vāc druknus un piebriedušus upeņu pumpurus. Var nolauzt zariņus un likt istabā uz palodzes: pēc 10 dienām būs ne tikai uzturā lietojami pumpuri, bet pat ziedu virtenes! Veselus pumpurus var pievienot salātiem, sasmalcinātus – ķīselim, mērcēm un dārzeņu ēdieniem.
Aromātiska mērce. No upeņu pumpuriem var pagatavot lieliskas mērces – ņem pāris ēdamkarošu skābena ievārījuma, vienu ēdamkaroti medus un vienu ēdamkaroti sasmalcinātu upeņu pumpuru, visu samaisa – un mērce gatava.
Veselības atgūšanai. Lai uzlabotu pašsajūtu pēc slimošanas, gatavo upeņu pumpuru maisījumu ar medu un citronu. Salasa pusglāzi pumpuru, saberž piestiņā, pieliek četras ēdamkarotes medus un viena citrona sulu, samaisa, liek ledusskapī un izlieto nedēļas laikā. Pēc šāda kursa ķermenī jūtams kārtīgs mundrums.