Pitas doša 0
Pita ir vienīgā no došām, kas spēj sagremot veselus graudus, tāpēc var atļauties tikai ar verdošu ūdeni pārlietus mušļus. Taču svarīgi izvēlēties graudaugus, kas mazāk karsētu. Der auzu pārslas – auzām piemīt gan smagums, gan gļotainums, gan atvēsinošais efekts (vātai šādi sagatavotām pārslām gremošana par vārgu, kaphai par lēnu, tāpēc biezputra noteikti jāvāra). Pitai ik pa laikam ieteicami arī mieži un rudzi, plēkšņu kvieši, kvinoja, retu reizi – manna, tikai tad putrā jābūt arī kaut kam košļājamam – riekstiem, sēklām, rozīnēm.
Pitai laba ir pilngraudu maize, taču tāda, kas cepta ar dabisko ieraugu.
Pitai ļoti patīk graudaugu vafeles, plācenīši vai pankūkas.