Vātas doša 0
Vātām visvairāk nepieciešama graudaugu stiprinātā stabilitātes sajūta. To nodrošina silta putra ar tējkaroti eļļas vai ievārījuma piedevu, papildināta ar riekstiem vai žāvētiem augļiem. Brokastu variants – gan rupjās, gan plānās kviešu vai rīsu pārslas, šķiedrvielām bagātie plēkšņu kvieši, vārītas placinātās auzas, arī mannas biezputra.
Pusdienu maltītei – kuskuss, basmati rīsi, pilngraudu makaroni. Bīdeļmiltu makaroni neder nevienai došai. Ja tomēr jāēd, tad tikai kopā ar dārzeņiem, kas palīdz tikt galā ar gremošanas traktā iekļuvušo lipekli.
Vāta var arī atļauties putru vakariņās: plēkšņu kviešu, kamuta graudu, basmati rīsu. Padarot to interesantāku ar piparkūku garšvielām – kanēli, kardamonu, krustnagliņām –, putra vātām palīdz vairot tik nepieciešamo siltuma sajūtu.