Dzirkstošs saldais ēdiens ar “Dāmu pirkstiņiem” un ogām. Izmēģini jau šodien! 0
Šo saldo izdomāju īpaši Sabiles sidram. Ļoti vienkārši un garšīgi, iesaka raidījuma “Latvijas gardākie stāsti” vadītāja Ilze Jurkāne.
Pagatavošana
Šis deserts tiek veidots kārtās nelielos stikla vai kristāla deserta traukos vai glāzēs. Ogas iemērc sidrā, kam pievienotas sīki sagrieztas apelsīna miziņas. Kamēr ogas mērcējas, saputo saldo krējumu ar vaniļas cukuru.
Pirmajai deserta kārtai traukā liek mazos gabaliņos salauztus Dāmu pirkstiņus.
Tad uzliek kārtu ar sidrā mērcētām ogām un pa virsu uzliek putukrējumu.
Kārtas atkārto, līdz deserta trauks ir pilns. Nobeidz ar putukrējumu un dažām ogām.
Ja izmanto saldētas ogas, tad liek klāt arī izveidojušos sīrupu vai sulu.
Ja izmantotas tikai svaigas ogas, var uzliet vēl kādu ogu sīrupu.
Saldais būs dzirkstošs un svaigs.