Dzērveņu jogurta želeja 0
Pagatavošana laiks: 2h un 30 min
Porcija: 4 cilvēkiem
Nepieciešams:
Svaigas dzērvenes – 500 g
Cukurs – 200 g
Dzeramais ūdens – 250 ml
Jogurts bez piedevām Alpenrose – 400 g
Pūdercukurs – 120 g
Želatīns – 40 g
Ūdens – 50 ml
Pagatavošana:
Samal dzērvenes ar cukuru un izspied caur sietu
Atsevišķā traukā sajauc jogurtu ar pūdercukuru
Sajauc želatīnu ar aukstu ūdeni un uzbriedini
Sakarsē želatīnu un pievieno 2/3 dzērvenēm, savukārt 1/3 jogurtam un samaisi
Lej ½ izveidotās dzērveņu masas formā un liec ledusskapī uz 30 min.
Kad želatīns nedaudz sacietējis, lej pa virsu jogurta masu un liec ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.
Kad arī baltā jogurta masa sacietējusi, pārlej to ar atlikušo dzērveņu masu un ļauj želejām sacietēt
Kad želejas sacietējušas, griez gabalos un dekorē pēc savas izvēles
Aikāgaršo padoms!
Izmēģini pagatavot želeju arī no jogurta ar piedevām, kā arī izmanto dažādas citas svaigās ogas un augļus.
Aikāgaršo recepte