Dzērveņu un citrusu tēja termokrūzē. Paņem līdzi uz darbu! 0
Šī tēja ir pagatavojama termokrūzē, lai ievelkoties tā nezaudētu savu karstumu.
Recepte ir ļoti vienkārša – dzērvenes saspiež ar karoti, sajauc ar medu un biezā kārtiņā ievieto termokrūzes apakšā. Ja svaigas dzērvenes nav pieejamas, tās var aizvietot ar augstas kvalitātes konservētām dzērvenēm vai dzērveņu sīrupu. Dzērvenes satur savienojumus, ko sauc par polifenoliem, un tie palīdz mazināt saaukstēšanās simptomus.
Krūzē izspiež citrona sulu – daudzumu var variēt pēc paša patikšanas, taču, lai apgādātu organismu ar dāsnu C vitamīna daudzumu, ieteicams izspiest sulu no puses citrona.
Tālāk pievieno šķēlēs sagrieztu apelsīnu un greipfrūtu.
Dzērienu papildina ar saviem iecienītajiem augļiem, piemēram, vīnogām un āboliem.
Dzērienu aplej ar karstu ūdeni un ļauj iestāvēties 10 – 15 minūtes. Pēc vajadzības var pievienot nedaudz grenadīna sīrupa.
Pēc tējas izdzeršanas neaizmirsti apēst visus augļus un dzērvenes!