Dzērvenes pūdercukurā. Pašu gatavotas! 1
Šo gardumu var iegādāties veikalā, bet lētāk ir dzērvenes pirkt tirgū un pūdercukuru samalt kafijas dzirnaviņās. Ir divi paņēmieni – ar olu baltumu vai kartupeļu cieti.
Izmēģinot abus, jāatzīst, ka ar olu baltumu ir vieglāk, jo jau pirmajā piegājienā ir bieza cukura kārtiņa. Puskilogramam dzērveņu vajadzēs vienu olas baltumu un puskilogramu pūdercukura.
Vispirms caur sietu izsijā pūdercukuru – tam jābūt vieglam un gaisīgam. Ja pūdercukurs ir mazliet mitrs, tas jāapžāvē siltā cepeškrāsnī. Pēc tam pārlasa dzērvenes, lai nebūtu nevienas bojātas ogas, un tās nomazgā.
Labāk to darīt dienu pirms gatavošanas, lai labi nožūst, jo pie mitrām ogām nekas nepielips.
Atdala olas baltumu no dzeltenuma. Baltumu sakuļ ar dakšiņu un ieber tajā dzērvenes. Rūpīgi samaisa un caurdurī notecina. Sauju ogu liek pūdercukurā un maigām kustībām apviļā tajā.
Kad salipis gana daudz cukura, dzērvenes pa vienai liek uz pannā izklātā cepampapīra un mērenā temperatūrā (+50 °C) apžāvē cepeškrāsnī. Ja liek stiprā karstumā, ogas izšķīst. Glabā hermētiski noslēgtā traukā.